Artikkelit ja blogitekstit

Ajankohtaista

Terveyteen ja hyvinvointiin

#löydätavunmeiltä

Ärtyneen suolen oireyhtymä on yhä enemmän päätään nostava, hiljainen epidemia, joka koskettaa jo noin 15-20% väestöstä. Kyseessä on niin sanottu, toiminnallinen suolistovaiva.

Huoli ja epävarmuus tulevasta vievät kyvyn nähdä pieniä merkityksellisiä asioita ja ilon aiheita lähellämme. Kuormituksen jatkuvasti kasvaessa, emme kykene lopulta edes kokemaan niitä.

Verenkiertojärjestelmämme on kolmiosainen: hapetettua verta kuljettavat valtimot, sykkivä sydän, hiussuonisto ja verisolut, jotka ovat hyvin muuntautumiskykyisiä.

Aikamme ilmiöihin kuuluu happo-emäs tasapainon korostaminen. Monet ihmiset vannovat sen nimeen, että kaiken, mitä syödään, pitäisi olla emäksistä.

Ainutlaatuinen ja empaattisen lämmin ilmapiiri saavuttaa saapujan jo heti ensi hetkistä alkaen. Kuitupaaston aikana keho ja mieli puhdistuu. Viiden päivän kuitupaaston aikana korjaantuu suoliston bakteerikanta ja kuona-aineita poistuu kehosta, jonka johdosta vatsantoiminta tasapainottuu ja olo on raikkaan energinen.

Maitohappobakteerit ovat kaiken ravitsemuksen keskeinen lähtökohta. Ne ovat suoliston omia luonnollisia bakteereja ja ne vaikuttavat hyvinvointiimme perustavanlaatuisesti, sillä niiden aineenvaihdunta tuottaa happea.

Fibromyalgiasta kärsivällä on usein suvussaan muitakin samaa tautia potevia henkilöitä, ja perinnöllinen alttius voi selittää jopa puolet sairastumisriskistä. Tämän lisäksi tunnetaan useita erilaisia oireyhtymälle altistavia kuormitustekijöitä, kuten eri puolilla kehoa ilmenevät krooniset kiputilat, riittämätön tai virkistämätön uni, ylipaino,...

"Kynttilä ei menetä mitään sytyttäessään toisen kynttilän"

Yhdessä ne valaisevat enemmän