Optimaalinen terveys

Kun tiedät olevasi oikealla tiellä, sinun ei tarvitse todistaa muiden olevan eksyksissä!

Tehtävämme on opastaa sinua matkalle kohti optimaalista terveyttä, jonka on määritelty koostuvan kutakuinkin seuraavista seikoista. Optimaalinen terveys on täyttä fyysistä, henkistä, emotionaalista, hengellistä ja sosiaalista hyvinvointia, johon liittyy kukoistava elinvoimaisuus, ihanteellinen vireystaso ja aikaansaava olotila.

Optimaalisen terve on ihminen, jolla ei ole ikäviä fyysisiä vaivoja, ihminen jolla on myönteinen elämänasenne, ystäviä ja mieluisa työ!

Jokaisen meistä sisällä on voima, joka mahdollistaa myönteisen maailmankuvan, jota ikävät sattumat tai kielteiset vastoinkäymiset eivät kykene lannistamaan. Tämä sama voima ohjaa meitä tekemään päätöksiä, joista kuvastuu luottavaisuus esteistä selviämiseen.

Airi Rekilä

Ravintokouluttaja, homeopaatti, kirjailija, luennoitsija

Airilla on valtava, yli 40 vuoden kokemus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin alalta.


Airi on maitohappobakteeritietouden uranuurtajia ja ensimmäisen suomalaisen maitohappobakteerijuoman keksijä.

Kehon puhdistukseen ja suoliston terveen bakteerikannan palautukseen keskittyviä hyvinvointi- ja paastokursseja Airi on pitänyt Hirvensalmella jo vuodesta 1996 lähtien.

Airin arvokas, vuosikymmenien pituinen kokemus suolistontoiminnan ja ravinnon yhteydestä sekä niiden puolesta puhumisesta on yrityksemme arvokkain voimavara ja käytännössä toteutuvan tietotaidon vankka pohja, jonka päälle on hyvä rakentaa.

Perimämme on peräisin monien sukupolvien ajalta; se on esi-isien ja äitien kuisketta vuosikymmenten ja satojen takaa.

Elimistömme tarvitsee yhä samoja aineita kuin esivanhempammekin tarvitsivat

Suomalainen perimä on geeneissämme oleva totuus, jota emme voi ohittaa

Jussi Rekilä

Fermentoinnin ja ravitsemuksen asiantuntija

Bakteerit, suolisto ja niiden maailma on tullut Jussille tutuksi, hänen yli 10 vuotiselta työuralta fermentoinnin parissa, yhtenä harvoista suomalaisista maitohappobakteerijuomien tuotekehittäjistä ja valmistajista.

Melkeinpä kaikki Suomalaiset, tunnetuimmat maitohappobakteerijuomat luontaistuotealalla, ovatkin pohjimmiltaan Jussin käsialaa.

Koulutuksena Jussilla on elintarvikealan pohjakoulutus elintarviketeknologiasta, sekä laaja fysiologinen perusymmärrys ravitsemuksesta ja sen vaikutuksesta ihmiseen, Itä-Suomen yliopistossa kiitettävästi suoritettujen ravitsemustieteen perusopintojen myötä.

Vapaa-aikaansa Jussi tykkää viettää hiljentymällä, lukemalla ja harrastamalla monipuolisesti liikuntaa.

Kokemusasiantuntija: Addiktiot, adhd, uupumus, hortonin neuralgia.

Uskon vahvasti, että jokainen voi päästä lähemmäs mahdollisimman optimaalista terveydentilaa pyrkimällä aivo-suoli-mikrobisto akselin tasapainoon. Se miten se tapahtuu kaikkein vaivattomimmin on tällä hetkellä voimakkaimman mielenkiintoni kohteena

Anni Hanski

Ravitsemusneuvoja, Havupirtin tehopakkaus

Positiivinen ja valoisa Anni, sotealan ammattilainen ja havupirtin emäntä.

Lisäksi  Annilla on perustuntemus ihmisen ravitsemuksesta, Itä-Suomen yliopistossa, hyvällä keskiarvolla suoritettujen ravitsemustieteen perusopintojen osalta.

Vapaa-ajallaan Anni harrastaa monipuolisesti liikuntaa erimuodoissaan ja Agilityä tassuterapeuttimme Nilan kanssa.

Annin ehdottomia vahvuuksia ovat valovoimainen luonne ja elämäniloinen, asenne.

Oikeanlaisella ravitsemuksella, erityisesti kuitujen ja hyviä bakteereita sisältävien ruokien avulla, voit vaikuttaa merkittävästi suoli-aivoakselin toimintaan ja sitä kautta henkiseen hyvinvointiin, jotta nykypäivän kuormittava elämäntyyli, ei tuntuisi niin kuluttavalta ja henkiset voimavarat niin vähäisiltä