Kehonpuhdistus. Suoliston hyvinvointi. Parempi henkinen tasapaino. Paremmat valinnat.

Tunteiden ja ravinnon vaikutus elintoimintoihimme

Ma-Pe 5vrk

Kokonaisvaltaisin hyvinvointia lisäävä kurssitapahtuma

Hyvinvoinnin Kurssiviikot 

Hirvensalmella Havupirtissä

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️  Jos se tietotaito, joka täällä Havupirtissä on olemassa, leviäisi laajemmalle, Suomessa eläisi paljon onnellisempi kansa. -Kaija Etelä-Pohjanmaalta

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Kaikkea sitä, mitä koin ja sain tältä viikolta, on mahdoton pukea sanoiksi. Sain kokea parhaimmat ja niin tärkeät luennot. Konsultaatio Jussin kanssa oli elämäni antoisimmat 2 tuntia keskustelua. – Maija-Matilda Seinäjoelta

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Olen onnellinen, että olen löytänyt Havupirtin. En usko sen olevan sattumaa. Keho ja mieli on puhdistunut. Painoa lähti 3 kiloa viikon aikana. Tästä on hyvä jatkaa kotona! -Susanna Hämeenkyrö

Tämä kehoa puhdistava ja suoliston tervettä bakteerikantaa tasapainoittava, viiden vuorokauden mittainen hyvinvointiviikko palauttaa terveellisen rytmin elämääsi, ilon soluihisi ja hymyn huulillesi! Kurssi toimii myös loistavana ponnahduslautana kohti onnistunutta elämäntapamuutosta.

Ymmärrät kun olet käynyt.


480,- henkilö 2hh täysi hoidolla

Mitä voit odottaa?

 • Viisi vuorokautta seesteisyyttä ja mielenrauhaa
 • Elimistöä sisäisesti puhdistava ja autonomisen hermoston toimintaa tasapainoittava ainutlaatuinen mineraali liuotushoito-ohjelma
 • Terveellistä ja maistuvaa, tulehdusta hillitsevää kasvisruokaa
 • Motivoivia keskusteluita, mielenkiintoisia ja inspiroivia luentoja terveydestä ja hyvinvoinnista
 • Mieltä rauhoittavia ja vahvistavia harjoituksia
 • Kevyempi olo
 • Terveempi iho
 • Parempi henkinen tasapaino
 • Parempi vatsantoiminta
 • Parempi terveys
 • Löydät meiltä kokonaisvaltaisimman lähestymistavan kohti terveyttä ja hyvinvointia, jossa vatsan hyvä toiminta tukee kehon terveyttä sekä mielentasapainoa ja hyvä mielentasapaino vatsan toimintaa

Se tunne kun ei aidosti ole kiire mihinkään.

Hyvinvoinnin kurssiviikko täysihoidolla on tervehdyttävän eheyttävä kokonaisuus, joka sisältää majoituksen, ruokailun ja elimistön puhdistushoitojen lisäksi, päivittäiset luennot terveydestä ja hyvinvoinnista.


Hyvinvointitapahtumistamme saat lisää energiaa ja motivaatiota pitää itsestäsi huolta! Parannat unenlaatuasi, kiristät aineenvaihduntaasi ja kohotat mielialaasi.

Varaa paikkasi heti ja aloita matkasi kohti terveempää ja onnellisempaa elämää kanssamme.


Kehon puhdistus

Miksi kehosi tarvitsee puhdistusta?

Nauttimamme ravinto ja ympäristön vaikutus tuo erilaisia myrkkyjä kehoomme joka päivä.

Pidemmän aikaa jatkuneiden väärien ruokavalintojen ja tapojen seurauksena, paksuunsuoleen kertyy sinne kuulumatonta kuonaa, pahimmillaan jopa useita kiloja.

Tämä kuona ja siitä erittyvät myrkylliset yhdisteet, päätyvät suoraan maksaan enterohepaattisen kierron ja rasittavat sen toimintaa vieden siltä parhaan kyvyn suoriutua esimerkiksi aineenvaihdunnallisista tehtävistään. Tämä ilmenee niin heikentyneenä terveytenä, kuin äkkipikaisina mielealanvaihteluinakin, motiivation puutteena sekä unohtamatta nykyään hyvinkin yleistä, aivosumuksikin kutsuttua tilaa.

Kun lisäämme yhtälöön stressin, ruoan lisäaineet, lääkkeet, ilmansaasteet, kosmetiikan kemikaalit ja istuvan elämäntyylin, on selvää, että kehomme altistuu myrkkyjen kertymiselle jatkuvasti ja täyttyy kuona-aineilla.

Kehonpuhdistus näistä kuona-aineista auttaa sinua tuntemaan olosi kevyemmäksi, energisemmäksi ja terveemmäksi. Se voi myös auttaa sinua saavuttamaan terveellisemmän painon ja parantamaan ruoansulatustasi.

Vasta kehon ollessa sisältäpäin kunnossa, alkaa todellinen muutos kohti keveämpää ja energisempää oloa.


Hyödyt:

 • Painonhallinta helpottuu
 • Tunnet kuinka väsymys väistyy ja jaksat paremmin
 • Parantuneen aineenvaihdunnan myötä olosi on energisempi
 • Ihosi kunto paranee, kun happi kiertää solutasolla paremmin
 • Elimistönpuhdistus lisää solujemme hapensaantia, jota niihin kertyneet kuona-aineet rajoittavat.

Mielen puhdistus

Henkiseen jaksamiseen keskittyvä luentomme ymmärryksestä, itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta ehdoitta, on silmiä avaava erityisesti silloin, kun koet arvottomuuden tunteita, merkityksellisyyden tunteesi ovat kateissa tai elämäsi tuntuu jatkuvalta vastoinkäymisten vyöryltä.

Hyvinvointiviikolla kehon puhdistus tarkoittaa myös mielenpuhdistumista ja stressireaktion katkaisua, siihen sopivilla miellyttävillä harjoitteilla ja mahdollisimman vähäisellä digitaalisella rasituksella.Hyödyt:

 • Autonominen hermostosi saa mahdollisuuden toipua ja palautua.
 • Mieli kirkastuu
 • Ajatus luistaa paremmin
 • Olet avoimempi ja itsevarmempi

Hyvinvointi lähtee vatsasta

Kevyt kuitupaasto

Jos on tullut elettyä ruoka-asioiden suhteen miten sattuu, on kehonpuhdistusviikko meillä havupirtissä oiva tapa laittaa peli poikki ja aloittaa alusta. Erityisesti hyvinvointitapahtumiimme kiinteästi kuuluvan kevyen kuitupaaston ansiosta.

Kalorien voimakas vähentäminen ja paasto ovat osoittautuneet harvoiksi tavoiksi, jotka vaikuttavat positiivisesti ihmisen elinikään

Kehittämämme kevyt kuitupaasto tuo yhteen paaston runsaat terveysvaikutukset niin vatsasi toiminnan kuin painonhallinnankin kannalta, ilman jatkuvaa, läsnä olevaa ja paasto mielikuviin usein liitettyä, häiritsevää näläntunnetta.

Kevyt kuitupaasto on ruokavalion muoto, joka korostaa kuitupitoisten ruokien, kuten hedelmien, vihannesten ja täysjyväviljan syömistä. Se hellii vatsaasi, laittaa solusi terästäytymään, ihosi hehkumaan ja itsetuntosi kohoamaan, silti hyvää ruoan hyvää makua unohtamatta.

Kehittämämme kevyen kuitupaaston mukainen ruokavalio auttaa paksunsuolen puhdistumisen lisäksi, monipuolisemman bakteerikasvuston luomisessa suolistoon.

Oikeanlainen, monipuolinen bakteeristo, tuottaa oikeiden kuitujen avulla hyvää tekeviä aineenvaihduntatuotteita (lyhytketjuisia rasvahappoja), hormonaalisia yhdisteitä ja välittäjä-aineita, jotka saavat meidät tuntemaan olomme paremmaksi ja tulehdusarvomme alhaisemmiksi.


Hyödyt:


 • Ota niskalenkki masennuksesta ja uupumuksesta ruokavalion avulla

 • Painonhallinta helpottuu
 • Tulehdusarvot laskevat
 • Ihosi kunto paranee, kun happi kiertää solutasolla paremmin
 • Suoliston bakteeristo tasapainoittuu
 • Vatsaongelmat tasapainottuvat
 • Turvotus häviää
 • Saat tehostartin terveellisempiin elämäntapoihin ja pysyvämpään painonhallintaan

Luennot

 • Luentosarja tässä tapahtumassa on laaja, vuorovaikutteinen ja helposti sisäistettävä 10h kokonaisuus, jonka avulla saavutat ymmärryksen, jolla saat helposti vatsavaivasi kuriin ilman rajoittavaa FODMAP ruokavaliota, helpot ohjeet ja vinkit miten tuet ravinnolla parhaiten suolen ohivuodon korjautumista ja matala-asteisen tulehduksen saamista hallintaan. Opit myös, miten maksa ja sen energia-aineenvaihdunta toimii, erityisesti rasvanpolton osalta.
 • Päivitä vanhanaikainen "kuluta vähemmän kuin syöt" ajattelumallisi meillä uuteen, ja totea itse, miten vaivattomasti painonhallinta onnistuu, kun ymmärtää miten suolistobakteerit, maksa ja tietyt ravintoaineet siihen vaikuttavat. Näiden vinkkien jälkeen palat halusta päästä kokeilemaan oivaltamaasi omassa arjessasi. Ainoastaan pysyvät muutokset kantavat pitkälle ja sen vuoksi hyvinvointifilosofiamme sisältääkin niin helpot ja vaivattomat muutokset, että et malta olla ottamatta niitä käyttöösi jokapäiväisessä elämässäsi ja huomata miten vaivattomasti saat luotua elämääsi lisää hyvinvointia ja itsevarmuutta.
 • Henkiseen hyvinvointiin liittyvä luentomme tunteista, niiden käsittelystä, persoonaa pienentävästä häpeästä ja merkityksellisyyden tunteen löytämisestä, riippuvuuksien hallinnasta ja rakkaudesta on luento, joka jokaisen tulisi kuulla edes kerran elämässään.
 • Tämä on luento, jonka jälkeen tapahtuu joka kerta jotakin ihmeellistä. Valtava yhteisöllisyyden tunne yhdistää tapahtumassa olijat ja omat, tiukkaan kiinnittyneet persoonaa pienentävät ajatusmallit ja uskomukset alkavat murentua. Kauneus alkaa kasvaa siellä, missä sitä ei ajateltu enää olevan olemassa. Reitti kohti levollisuutta on avattu.

Tiedätkö mitä on tunnedynamiikka?

Oletko aina nielaissut tunteesi ja ihmetellyt miksi vatsa on tullut kipeäksi?

Kehomme käsittelee muutakin kuin pelkästään ravintoa. Se yrittää sulattaa myös tunne-elämämästämme johtuvat ailahtelut.

Tunteiden vaikutusta suoliston toimintaan kuvastaa yhdellä tavalla, useimmille tuttu viitekuvaus jännittävästä tilanteesta, jota kuvaillaan usein kuin olisi perhosia vatsanpohjalla.

Tämä esimerkki kuvastaa hyvin aivojemme ja ruoansulatuksen välistä suhdetta. Se minkälaisen mielen tunteemme muodostavat aivoissamme heijastuu vatsaamme ja päinvastoin.

Mielialamme vaikuttaa siis suoraan suolistoomme, mutta myös suolistomme sisältö vaikuttaa suoraan mielialaamme. Tätä yhtälöä kutsumme tunnedynamiikaksi.

Tunteemme, aivomme ja suolistomme ovat ainutlaatuisessa yhteydessä toisiinsa. Siksi syömämme ruoka ei ole vain ravintoa, joka antaa energiaa, vaan merkittävä osa sitä yhtälöä, joka lopulta määrittää sen, kuinka hyvin tunnemme voivamme.

Suurin osa sairauksistamme on kehomme viestejä siitä, että kohtelemme sitä kaltoin, eikä asia parane sillä, että hiljennämme nuo viestit lääkityksellä.

Paluu itseemme on monikerroksinen tie, jota pitkin matkaamme tämän viikon ajan kohti keveämpää ja valoisampaa huomista.

Tutustumalla itseemme, tunteisiimme ja siihen, mitä niillä on kerrottavana voimme vaikuttaa:

 • Impulsiiviseen käytökseen
 • Tunnelukkoihin
 • Persoonaasi pienentävään ajatusmalliin

Miksi suolistobakteerit ja niihin huomion kiinnittäminen on niin tärkeää?

Moni vatsavaivoista kärsivä toimii väärin karsiessaan ruokavaliosta vatsaa ärsyttäviä ruoka-aineita, kun oikeampi tapa olisi rauhoittaa ja monipuolistaa suoliston bakteerikantaa, jolloin vatsa alkaakin sietämään näitä ruoka-aineita paremmin.

Monet ruoan terveyshyödyt ja haitat välittyvät meille suolistobakteereiden kautta. Paksusuoleen päätyvän ruoan koostumus määrää millaisia mikrobeja suolistossamme elää ja mitä metaboliitteja siellä sen myötä tuotetaan. Nämä metaboliitit ovat hyvinkin ratkaisevassa asemassa aivojen terveytemme kannalta.

Se, millaisella ravinnolla suolistossamme asuvia satoja miljardeja bakteeriystäviämme ruokimme, heijastuu voimakkaasti niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiimme.

Paksunsuolen bakteerien tuottamat aineet vaikuttavat ihmisen aineenvaihduntaan, mielialaan, näläntunteeseen ja jopa siihen mitä ja milloin ihminen haluaa syödä.

Tämän myötä haluat varmasti olla mukana optimoimassa myös omaa bakteerikantaasi sellaiseen suuntaan, joka hillitsee tulehdusta, helpottaa painonhallintaa ja takaa aivojesi parhaan mahdollisen toiminnan.

 • Ravinteiden imeytyminen
 • Suoliston toiminta
 • Kehon tulehdustila
 • Mieliala
 • Painonhallinta

Muutos

Uusi elämä voi alkaa vain uusimalla merkitykset omassa mielessämme. Havupirtin kehoa puhdistava hyvinvointiviikko toimii yhtä hyvin myös mielen puhdistusviikkona.

Se on riemullinen tutkimusmatka omaan mieleesi ja kehoosi sekä saa kyseenalaistamaan omat, erityisesti elämääsi pienentävät ja turhaan rajoittavat ajatusmallisi ja toimintatapasi.

Hyvinvointikurssit 2023

 • (vko 12) 20.3 - 24.3.2023
 • (Pääsiäinen) 6.4 - 10.4.2023
 • (vko 20) 15.5 - 19.5.2023
 • (vko 24) 12.6 - 16.6.2023
 • (vko28) 10.7 - 14.7.2023
 • (vko 32) 7.8 - 11.8.2023
 • (vko 38) 18.9 - 22.9.2023
 • (vko 42) 16.10 - 20.10.2023
 • (vko 46) 13.11 - 17.11.2023
Löydät On-line varauksen sivun alaosasta.


Aikataulu:

Hyvinvointikurssit alkavat maanantaisin kello 13 ja päättyvät perjantaisin kello 14.30

Kurssiajankohdat löydät sivun lopusta

Luennot:

Hyvinvoinnin ABC luentokokonaisuus on rakennettu siten, että saavutat ymmärryksen ja näet elämän varmasti uusin silmin tapahtuman jälkeen.

Ymmärrät kun olet käynyt.
 

Maanantai (Perusteita)

Jos sekoitamme elimistömme sopimattomalla ravinnolla, mitä siitä voi seurata ja miten ravinnolla voidaan paranemiseen vaikuttaa?

 • Miksi keho tarvitsee puhdistusta? Maksan toiminta ja sen tukeminen, tärkeimmät kivennäisaineet ja rasvat
Tiistai (Suolisto ja autonominen hermosto)

Suoliston toiminnan keskeinen merkitys ihmisen terveydelle!

 • Suoliston toiminta ja bakteerit, tunnedynamiikka, suolisto-aivo-akseli, stressin ja tunnelukkojen vaikutus ruoansulatukseen ja sitä kautta koko kehoon

Keskiviikko (Henkiset voimavarat ja tunteet)

Kaikki alkaa tunteista!

 • Muokkaatko ympäristöäsi vai muokkaako se sinua? Uupumus, masennus, häpeä, mielentasapaino ja traumat
 • Mitä eroa on masennuksella ja uupumuksella?
 • Mitä rakkaus on?
 • Näin toivut uupumuksesta nopeammin


Torstai (Seksuaalisuus osana kokonaisvaltaista hyvinvointia)

Rakkaus ja täyttymys

 • Uskalla nauttia rakkaudesta 
 • Rakkaus, tunteet ja sisäinen lapsi
 • Herkkyys, mielihyvä ja kehon kyky kokea nautintoa


Perjantai (Toimi näin arjessa ja voit paremmin)

 • Valmis muutokseen? Paremmat konstit painonhallintaan. Uudet tavat ja rutiinit arjessa. Keskustelua ja kertausta. Toimi näin arjessa ja voit paremmin


Elimistön puhdistus

 • Happihoidot
 • Suoliston hyvinvointiin liuotus-, mineraali- sekä probioottihoidot
 • Luonnonmukaiset hormonihoidot sekä yrttihoidot mm. unettomuuteen, masennukseen, uupumukseen, aineenvaihdunnanhäiriöihin ja hormonitasapainoon.

Lisäksi:

 • Ohjatut lempeät aamujumpat
 • Ravintoterapia vastaanotot
 • Orientaatio valmennus
 • Elintapa valmennus
 • Detox hoidot
 • Hieronta
 • Kalevalainen savusauna+aurinkosuolahoito
 • Saunajooga 
 • Mahtavat kurssikaverit
 • Pääsy yksityiseen tuki- ja muutosyhteisöömme
 • kurssiviikon hinta täysihoidolla 480,00€ 2hh (sis. majoituksen, ruokailut, luennot, lempeät aamujumpat, saunat ja saunajoogan) +100€ yhden hengen huonelisä.
 • Meillä käy maksuna myös e-Passi. Voit siis hyödyntää työnantajan tarjoaman hyvinvointiedun kattaaksesi vierailusi kustannukset.

Kysy lisää tai tiedustele vapaita paikkoja numerosta 040-7597754 tai sähköpostitse info@havupirtti.fi

Voit varmistaa osallistumisesi myös tekemällä onlinevarauksen, jonka löydät alhaalta.


Lämpimästi tervetuloa!

Kurssikokonaisuus soveltuu erityisesti

Sinulle joka

Koet että kaipaat tukea stressin ja uupumuksen hallintaan ja niistä selviytymiseen.

Sinulle joka

Tunnet että kehosi on tukossa ja energia ei tahdo riittää kaikkeen tekemiseen. Kaipaat elimistösi puhdistumista ja sen mukanaan tuomaa keveämpää elämä.

Sinulle joka

Kärsit itsetunto ongelmista ja sinun vaikea hyväksyä itseäsi syystä tai toisesta.

Sinulle joka

Kaipaat lepoa ja palautumista arjesta. Siihen sopivassa ympäristössä, luonnon keskellä. 


Olotilaa jossa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin olla ja tulla valmiiseen pöytään, huolehtimatta arjen velvoitteista tai kaupassa käynnistä.

Sinulle joka

Kaipaat tukea elämäntapa muutokseen ja onnistut siinä, kunhan pääset yli vaikeimmista ensimmäisistä päivistä motivoivassa ympäristössä ja ohjauksessa.

Sinulle joka

Koet että sinulla on vaikeuksia hyväksyä ja rakastaa itseäsi tai häpeä estää sinua kasvamasta todelliseen potentiaaliisi.

Sinulle joka

Haluat optimoida terveyttäsi ja pidät itsestäsi huolta ennaltaehkäisevästi.

Sinulle joka

Kaipaat tietoa ravinnon parantavista vaikutuksista erilaisten sairauksien hoidossa tai tukimuotona.

Sinulle joka

Kärsit erilaisista tulehduksellisista suolistosairauksista, joihin et ole löytänyt vielä riittävästi apua (ibs, ibd, refluksitauti, hapoton maha).

Sinulle joka

Koet, että seksuaalinen haluttomuus vaivaa sinua ja haluat löytää elämääsi lisää nautintoa ja intohimoa.

Sinulle joka

Kärsit matala-asteisesta tulehduksesta ja haluat  päästä siitä eroon.

Sinulle joka

Kärsit toistuvista antiobiootti kuureista (esimerkiksi toistuviin virtsatietulehduksiin) etkä ole saanut kierrettä katkaistua tähän mennessä.

Sinulle joka

Kärsit uupumuksesta tai masennuksesta ja haluat löytää niihin tehoavan avun ilman mielialalääkkeiden mukanaan tuomia negatiivisia vaikutuksia. Ylläty ja koe miten suuri merkitys psykobioottisella ravitsemuksella ja tunteiden käsittelyllä on mieleen liittyvissä asioissa.

Sinulle joka

Kärsit vaihdevuosien mukanaan tuomista elämänmuutoksista ja haluat tukea omaa hormonitoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla uuden äärellä.

Sinulle joka

Etsit syvempää kehon ja mielen yhteyttä sekä kaipaat päiviisi lisää läsnäoloa, merkityksellisyyttä ja iloa.

Sinulle joka
Olet kyllästynyt epäonnistuneisiin elämäntapamuutoksiin ja olet saanut tarpeeksesi jojo laihdutuksesta.

Sinulle joka

Kärsit haluttomuudesta ja kehon kyvystä kokea nautintoa.

Sinulle joka

Kaipaat syvempää yhteyttä ja parempaa kommunikaatiota parisuhteessa. Puhuminen muuttaa maailmaa.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lämmin suositus tulee jo Havupirtin valoisasta, lämpimästä hengestä!

Kodinomainen ilmapiiri luo turvallisuuden tunteen. Rauhallinen aikataulu. Aivan ihanteellinen paikka rauhoittumiselle kiireisen elämän keskellä!

Tämä oli ensimmäinen kertani ja voin sydämestäni sanoa, että sain niin paljon "reppuuni" hyviä "eväitä" mukaani etten vielä edes käsitä kaikkea, mutta tässä muutama:

-Hyvät ruoat, hyvä lämmin asiakaskohtaaminen, ihmiset huomioidaan persoonina, ihana rentouttava kalevalainen savusauna, mielenkiintoiset ja koskettavat luennot, kodikas lämmin tunnelma koko talossa, koskettavan kaunis luonto ympärillä, järvi muutaman askeleen päässä, missä todella hyvä käydä uimassa, oman tilan ottaminen onnistui hienosti, ei tarvinnut tuntea itseään yksinäiseksi, sain kroppaani kevyen olon, itkin ja nauroin paljon mikä varmasti myös kevensi oloani, ihanat jumppahetket järvenrannalla.

En oikeasti ole tuntenut oloani vuosiin, näin kevyeksi fyysisesti ja henkisesti. Aion nauttia kevyestä olosta ja pitää itsestäni entistä paremmin huolta. On ihana tunne lähteä kotiin, kun pääsee sulattelemaan kaikkea hyvää mitä sain mukaani. En osaa edes tarpeeksi kiittää, mutta suuri kiitos tästä, enemmänkin kuin upeasta mahdollisuudesta olla täällä ja ladata "akkuja" kunnolla! Kiitos!

-Anu, Espoosta

Lue lisää kokemuksia jo meillä käyneiltä asiakkailtamme täältä


Vuoden 2023 seuraavat viiden vuorokauden kurssiviikot (ma-pe)


 • (Pääsiäinen) 6.4 - 10.4.2023 alk.580€ henkilö/2hh täysihoidolla
 • (vko 20)  15.5 - 19.5.2023
 • (vko 24)  12.6 - 16.6.2023
 • (vko28)  10.7 - 14.7.2023
 • (vko 32)  7.8 - 11.8.2023
 • (vko 38)  18.9 - 22.9.2023
 • (vko 42)  16.10 - 20.10.2023
 • (vko 46)  13.11 - 17.11.2023

Onlinevaraus

Varaa paikkasi tästä. Viestikenttään laita viestiksi: kurssivaraus

Mikäli varaat useamman kuin yhden paikan, ilmoita myös lukumäärä viestikentässä.

Vahvistamme varauksesi sähköpostilla.

Varausehdot

Lämpimästi tervetuloa!