Henkinen hyvinvointi

22.03.2023

Mikä on onnellisen elämän salaisuus?

Kärsimys kirkastaa elämäntarkoitusta ja ohjaa oikeaan suuntaan.

Elämä on vastoinkäymisten ja haasteiden vyöry, vaiko sittenkin jotain ainutlaatuista, josta tulisi olla kiitollinen?

Me valitsemme joka päivä erilaisten valintojen suhteen. Toiset valinnat ovat hyviä ja toiset vähemmän hyviä. Ne kuitenkin vievät elämää tasaisen varmasti eteenpäin. Miten kuitenkaan olla katkeroitumatta elämän eteen heittämissä myrskyissä ja joskus epäoikeudenmukaisiltakin tuntuvissa vastoinkäymisissä?

Salaisuus on nähdä jotakin hyvää, joka antaa aihetta kiitollisuuteen ikävässäkin tilanteessa.

Jos siihen kykenee, saa ikäväkin asia synnytettyä lisää merkityksellisyyden tunnetta. Ja merkityksellisyyden tunne on onnellisuuden edellytys.

Merkityksellisyyden tunne lisää kykyä hyväksyä itsensä paremmin.

Itsensä riittävällä tasolla hyväksyvä ihminen tekee varmemmin itselleen oikeita valintoja niin ravinnon, liikunnan, levon, kuin sosiaalisten suhteidenkin osalta tavalla, jotka tuovat varmasti lisää hyvinvointia ja vievät elämää onnellisella tavalla eteenpäin.

Olisiko siis sinunkin aika jo keskittyä psykologiseen puoleen, mikäli tavoitteenasi on onnistunut elämäntapamuutos ja sen mukanaan tuoma parempi terveys ja parempi henkinen tasapaino?

Elämäntapamuutos vai jo tuttujen terveyden peruspilarien vahvistus?

Mistä kaikki lähtee ja mikä on onnistuneen elämäntapamuutoksen edellytys? Keskittyminen ensin elämäntapamuutoksen psykologiseen puoleen. Sitä kautta onnistut tavoitteissasi.

Tee asiat tällä kertaa eri tavalla ja kiität itseäsi myöhemmin.

Tule meille. Ymmärrät kun olet käynyt❤️