Nämä asiat haittaavat painonhallintaa!

11.09.2023


1. Suolistobakteeriston huomiotta jättäminen

Dieetit tai elämäntapamuutokset, jotka jättävät suolistobakteereiden vaikutuksen painonhallintaan huomioimatta ovat melkein aina poikkeuksetta liian paljon itsekuriin nojaavia. Siksi myös repsahduksia sattuu niin paljon ja ne johtavat useimmiten muutoksen pysähtymiseen.

Suolistobakteerimme reagoivat siihen mitä me suuhumme laitamme: ne erittävät välittäjäaineita, kommunikoivat suolistosolujen kanssa ja vaikuttavat siihen, mitkä geenit niissä aktivoituvat ja mitkä eivät.

Ne pystyvät vaikuttamaan kylläisyyden tunteeseen, makeanhimoon, verisuonten terveyteen sekä myös siihen miten maksa reagoi sokeriin ja siihenkin, onko ihminen stressaantunut, masentunut vai rauhallinen.

Suoliston ja sen hermojärjestelmän rajapinnassa sijaitsevan mikrobiston kautta, fyysinen ja henkinen hyvinvointi linkittyvät suoraan syötyyn ja juotuun ravintoon.

Se puolestaan kytkee tunteet ja tuntemukset ruoansulatukseen.

Suolistoflooramme koostuu siitä, mitä suolistobakteereille syötämme ja ne osaavat vaatia sen kaltaista ravintoa lisää! Esimerkiksi tyydyttynyttä rasvaa ravinnokseen käyttävät roskaruokabakteerit voivat saada sinut haikailemaan esimerkiksi hampurilaista, koska silloin kyseiset bakteerit voivat jatkaa lisääntymistä suolistossasi, muuten ne nääntyvät nälkään. Koska kaikella elämällä on tarkoitus jatkua, niin nämä pienet bakteerit kykenevät vaikuttamaan aivojen tunnekeskuksiin, jotta ne saisivat sinut hankkimaan niille senkaltaista ravintoa lisää, joka niitä hyödyttää ja tässä vaiheessa todella tarvitaan sitä itsekuria, jotta pettymys itseään ja "retkahtamistaan" kohtaan pysyisi poissa.

Olisi tärkeää muistaa että emme ole sitä mitä syömme, vaan sitä mitä suolistobakteerit tekevät siitä, mitä syömme!

2. Stressi ja väsymys

Kiire ja väsymys ovat painonhallinnan pahoja kompastuskiviä.

Vahvavaikutteinen stressihormoni kortisoli lihottaa, koska se lisää rasvan kertymistä kehoon ja sen myötä varsinkin vyötärölihavuutta. Sisäelinten ympärille kertyvässä rasvakudoksessa on vilkasta aineenvaihduntaa, jolla on vaikutusta aineenvaihdunnan säätelyyn koko kehossa.

3. Liian vähäinen nukkuminen

Liian vähäinen yöuni on yhteydessä painon kertymiseen. Unen terveyshyödyt saa ainoastaan nukkumalla riittävästi hyvälaatuista unta.

4. Voimat vievä liikunta

Nykyään tiedetään, että paras tapa pudottaa painoa on lisätä voimavaroja eikä suinkaan kuluttaa niitä. Liikunta voi parantaa jaksamista, mutta liian kovalla rääkillä väsyy liikaa ja paino voi jopa kohota kortisolitason noustessa. Rääkkiliikunta laihdutuskeinona ei toimi pidemmän päälle.

5. Alkoholin vaikutus

Alkoholi vaikeuttaa monen laihtumista. Tutkimusten mukaan ikääntyvien alkoholinkäyttö lisääntyy, myös naisilla. Hyvin harva lähtee kävelylle parin viinilasillisen jälkeen. Alkoholi passivoi ja heikentää unenlaatua sen lisäksi, että siinä on runsaasti kaloreita.

6. Huonot ajatusmallit

Ajatusmallit konkretisoituvat usein tottumuksissa ja tavoissa.

Vaatii aika lailla omien käsitysten haastamista ja oivalluksia, että tavoiksi iskostuneet ajatusmallit muuttuvat.

Tapana voi olla hakea lohtua tunnesyömisestä. Yhteisön vaikutus voi myös olla suuri, jos ympärillä puhutaan usein laihduttamisesta. Myös jatkuva stressaaminen syömisistä voi olla enemmän haitaksi kuin hyödyksi.

Tähän tarjoamme tehokkaan avun, tunteiden käsittelyä, kohtaamista ja ajatusten uudelleen arviointia tarjoavilla Hyvinvointikursseilla ja Retriiteillämme. Kun pakkaamme yhdessä reppusi täyteen hyvän elämän eväitä ja henkisen kasvun siemeniä, ja tarjoamme työkalut, joita säännöllisesti käyttämällä tulet hyväksymään itsesi paremmin. Koska vasta tämän taian tapahtuessa, pitkäjänteinen muutos on mahdollinen. Kun opit rakastamaan itseäsi, elämäsi muuttuu perustavalla tavalla.

Itsensä riittävällä tasolla hyväksyvä ihminen tekee varmemmin itselleen oikeita valintoja niin ravinnon, liikunnan, levon, kuin sosiaalisten suhteidenkin osalta tavalla, jotka tuovat varmasti lisää hyvinvointia ja vievät elämää onnellisella tavalla eteenpäin.

Reitti kohti hyvinvointia ja levollisuutta, alkaa meiltä.

7. Kärsimättömyys

Suuri syy painonpudotuksen epäonnistumiseen on usein kärsimättömyys.

Kilot ovat yleensä karttuneet vuosien tai jopa vuosikymmenten aikana, mutta niistä haluttaisiin eroon hetkessä. KuituKeto on kuitenkin suunniteltu mahdollisimman tuloksekkaaseen painonpudotukseen, lyhyessä ajassa.

Vaikka usein muistutetaan, että maltillisella painonpudotuksella saavutetaan pidempi aikainen painon pysyvyys, niin lähestymme asiaa enemmän tunnepuolen ja sen työkalujen avulla tapahtuvan paremman itsensä hyväksymisen kautta. Nopea muutos motivoi jatkamaan, erityisesti siinä vaiheessa, kun huomaa miten vanhat, pieneksi ajansaatossa muuttuneet tavoitevaatteet sujahtavat päälle kuin leikiten.

KuituKeto - Valmennus + Orientaatio vastaanotto

KuituKeto - Elämäntapavalmennus: Sinulle joka haluat kunnolla tuloksia painonhallinnassa! Tämä vaihtoehto sisältää alkukartoituksen ja orientaatio vastaanoton, sinulle, joka haluat ottaa kaiken irti elämäntapamuutoksestasi! Oletko kyllästynyt jatkuvaan näläntunteeseen dieetillä? KuituKeto -valmennuksessa yhdistämme ketogeenisen ruokavalion ja suoliston terveyttä tukevan ravitsemusopin asiakastyöstämme. Näläntunne Hallintaan : Prebioottiset kuidut, probiootteja sisältävät lisukkeet sekä rasvapitoiset ja proteiinirikkaat ateriat pitävät sinut tyytyväisenä ja kylläisenä pitkään, samalla kun paino putoaa tehokkaimmalla, mahdollisella tavalla. Suoliston Tasapaino : Ruokavalio rikastettuna prebiooteilla ja probiooteilla. Oman yhteisömme tuki ja motivaatiota lisäävä, kannustava porukka ovat painalluksen päässä. Bonusvideot yksityisessä facebook ryhmässä, jotka auttavat sinua minäkuvan ja itseluottamuksen vahvistamisessa. Sisältää myös tehokkaan kuntosaliohjelman aloittelijoille Yksityinen orientaatio vastaanotto ja yksilölliset, juuri sinulle räätälöidyt ohjeet! Aloita nyt ja huomaa ero entiseen elämääsi — terveellisempi, energisempi sinä on vain klikkauksen päässä!

128,00 €

KuituKeto - Valmennus

KuituKeto - Elämäntapavalmennus: Sinulle joka haluat kunnolla ja varmasti tuloksia painonhallinnassa! Oletko kyllästynyt jatkuvaan näläntunteeseen dieetillä? KuituKeto -valmennuksessa yhdistämme ketogeenisen ruokavalion ja suoliston terveyttä tukevan ravitsemusopin asiakastyöstämme. Näläntunne Hallintaan : Prebioottiset kuidut, probiootteja sisältävät lisukkeet sekä rasvapitoiset ja proteiinirikkaat ateriat pitävät sinut tyytyväisenä ja kylläisenä pitkään, samalla kun paino putoaa tehokkaimmalla, mahdollisella tavalla. Suoliston Tasapaino : Ruokavalio rikastettuna prebiooteilla ja probiooteilla. Oman yhteisömme tuki ja motivaatiota lisäävä, kannustava porukka ovat painalluksen päässä. Bonusvideot yksityisessä facebook ryhmässä, jotka auttavat sinua minäkuvan ja itseluottamuksen vahvistamisessa. Sisältää myös tehokkaan kuntosaliohjelman aloittelijoille Aloita nyt ja huomaa ero entiseen elämääsi — terveellisempi, energisempi sinä on vain klikkauksen päässä!

49,00 €

Orientaatio valmennus 5x90min

Oman haittaavan toiminnan muuttaminen vaatii ensin ongelman juurisyyn havaitsemista. On kyse sitten epäedullisista rutiineista, addiktoivasta käyttäytymisestä tai epäterveellisestä ravinnosta niin hyvinvointiasi hiertävä asia voidaan tehdä näkyväksi ja saada sen myötä hallintaan. Kaipaatko rohkeutta elää omanlaistasi elämää? Tuntuuko välillä siltä, että mikään ei tunnu miltään, vaikka kaikki olisi kuitenkin ulkoisesti hyvin? Onko mielessäsi taas samat ankeat ajatukset? Haluaisitko löytää jotain uutta niiden tilalle? Orientaatio valmennuksestamme löydät vastauksia niihin asioihin, jotka löytääksesi, oikeiden kysymysten esittäminen on tärkeämpää kuin oikeiden vastausten. Onnellisuus piilee muuttumisessa, ei saavuttamisessa. Oletko sinä valmis elämäsi muutokseen? Tämä viisi tapaamis/etätapaamisaikaa sisältävä, tiivis, vähintään kerran viikossa toteutuva, lyhytterapian kaltainen apu silloin kun sitä eniten tarvitset ja haluat aitoa edistystä niiden asioiden kanssa, jotka ovat levollisuutesi tiellä tai herättävät ahdistusta.

270,00 €