Läheisriippuvuus

07.04.2023


Monet meistä elävät menneisyydessä ja menneisyyteen meitä sitoo elämätön lapsuus.

Elämätön lapsuutesi alkoi sieltä, missä lapselle kuuluva turva menetettiin ja aikuiselle kuuluva vastuu alkoi.

LäheisriippuvuusÄlä puhu! Älä tunne! Älä luota!

Läheisriippuvuus on sairaus tai sen kaltainen tila, joka syntyy, jos olet joutunut elämään jonkin hyvin voimakkaan ilmiön läheisyydessä, etkä ole kyennyt käsittelemään tätä ilmiötä persoonallisuudessasi, vaan olet joutunut sopeutumaan sen olemassaoloon. Näitä ovat muunmuassa kasvaminen alkoholistiperheessä tai esimerkiksi perheväkivallan kokeminen tai todistaminen lapsuudessa.

Läheisriippuvuudesta kärsivä ihminen on oman menneisyytensä vanki. Voidaksesi vapautua itsesi hyväksyväksi aikuiseksi, läheisriippuvuudesta kärsivän ei ole muuta mahdollisuutta kuin palata lapsuuteensa ja elää se uudelleen.

Ihminen, joka ei suostu kohtaamaan menneisyyttään, elää siinä. Tämä johtuu siitä, että vanhemmuuden menettäneet ihmiset eivät ole saaneet läpi elää omia tunteitaan, eivätkä ole oppineet tunnistamaan sen johdosta omia tarpeitaan.

Onko pelko muodostunut hallitsevaksi tunnetilaksesi?

Turvattomuus lapsuudessa on kroonisen pelon syy ja krooninen pelko asuu usein vatsassa. Se voi ilmetä alituisena huolena ja murehtimisena. Se voi esiintyä esimerkiksi tulevaisuuden tai kuoleman pelkona.

Se voi myös kehittyä sairastumisen peloksi tai yleensä elämään liittyväksi peloksi. Sen taustalla on kykenemättömyys uskoa ja luottaa siihen, että elämässä voi käydä hyvin. Kodin sisällä oleva pelko ja turvattomuus voi siirtyä maailmassa olevaksi peloksi ja turvattomuudeksi, johon etsit vastausta usein virheellisesti ehkä ulkoapäin.

Suru on parantava ja hoitava tunne

Suru on tunne, joka kertoo siitä tuskasta kun ihminen luopuu jostain hänelle arvokkaasta asiasta. Luopuminen on kasvua ja kasvu on työtä. Tässä työssä persoonamme auttaa kyky surra.

Kuitenkin suru kuten vihakin on tunne, johon meidän on saatava lupa itsemme ulkopuolelta. Emme tunne tätä työkalua, jos joku ei meille sitä anna. Alkoholistiperheessä sitä ei hevin anneta, kuten ei muitakaan tunteita.

Siksi kukaan ei opeta suremaan ja käyttämään tätä luopumisen, kasvun ja eheytymisen työkalua, suru jäädessä lapsen sisälle.

Elämä on sarja luopumisia

Surua kertyy sitä mukaan kuin menetyksiä tapahtuu. Lopulta surun tunne voi olla niin suuri, että syntyy masennus tai jokin muu kehollinen sairaus. Koko elämä muuttuu merkityksettömäksi ja ihminen ei kuitenkaan itse ole tietoinen surustaan, sillä kukaan ei ole kertonut hänelle, mitä hän on menettänyt. Lapsi ei voi tietää mitä hän on menettänyt, koska hän ei tiedä mitä hänellä olisi kuulunut.

Me autamme sinua antamaan anteeksi ne asiat, joista sinulta ei koskaan ole pyydetty anteeksi.


Eheytyminen

Onko menneisyytesi vaikuttanut nykyiseen elämääsi ja tuntuu, että et pääse siitä yli? Kasvaminen alkoholistiperheessä voi jättää pysyvän jäljen, mutta tiedäthän, että sinulla on voimaa ja resursseja käsitellä menneisyyttäsi ja löytää tätä kautta oma aidoimman itsesi. Sen persoonan, joksi sinun on tarkoitettu tulevan.

Ehetymisviikkomme auttaa sinua ymmärtämään, kuinka menneisyys vaikuttaa nykyisyyteen ja löydät toimivia keinoja ja työkaluja, joilla voit voittaa menneisyytesi haasteet.

Ymmärrämme lasisen lapsuuden vaikutuksen siihen, miten olet oppinut näkemään itsesi. Älä anna menneisyytesi määrittää tulevaisuuttasi, vaan käytä sitä voimavarana kasvuun ja henkiseen kehitykseen. Me olemme täällä auttamassa sinua matkallasi kohti levollisuutta ja parempaa mielenrauhaa.

Läheisriippuvuudesta toipuminen alkaa meiltä!