Hyvinvointia paremmin toimivan vatsan avulla!

Usein kysyttyä

Hyvinvointitapahtumat ja hyvinvointifilosofiamme

Olisiko pieni sysäys kohti terveempiä rutiineja ja elinvoimaisempia elämäntapoja paikallaan?

Kenelle hyvinvointi tapahtumamme sopivat parhaiten?

Hyvinvointikurssimme sopivat erinomaisesti kaikille, jotka haluavat pitää huolta itsestään, iästä tai elämäntilanteestaan riippumatta.

Suurimman positiivisen muutoksen entiseen verrattuna tulevat kuitenkin kokemaan ihmiset, kenellä on iho-ongelmia, elämäntapasairauksia tai toiminnallisia vatsavaivoja, uupumusta tai masennusta. Lisäksi painonhallinnan kanssa kamppailevat saavat uutta motivaatiota panostaa ruokailutottumuksiin ja liikunnan iloon.

Kun suolisto voi hyvin, myös aivot voivat hyvin

Hyvinvointitapahtumamme ovat kuin pitkiä terveellisiä mökkiviikonloppuja kaveriporukan kesken, jossa laitetaan ruokavalio kuntoon tukemaan erityisesti suoliston terveyttä ja hyvinvointi ja hankitaan valmiuksia, joilla opit hyväksymään itsesi paremmin.

Itsensä riittävällä tasolla hyväksyvä ihminen tekee varmemmin itselleen oikeita valintoja niin ravinnon, liikunnan, levon, kuin sosiaalisten suhteidenkin osalta tavalla, jotka tuovat varmasti lisää hyvinvointia ja vievät elämää onnellisella tavalla eteenpäin.

Kaikki tämä rauhallisessa ja luonnoltaan kauniissa, palauttavassa ympäristössä ilman digitaalisen maailman mukanaan tuomaa kiirettä ja jatkuvaa valppaana oloa.

Mitä kaikkea käymme läpi hyvinvointikursseilla?

Käymme läpi laajasti ravinnon vaikutuksia elintoimintoihimme ja nostamme erityisesti esiin tämänpäivän maailmankuvaan sopivia keinoja, joilla erityisesti henkistä hyvää oloa ja suorituskykyä on mahdollista nostaa.

Niin mielen kuin kehonkin hyvinvointi lähtee kuitenkin pohjimmiltaan hyvintoimivasta suolistosta.

Käymme laajasti läpi kaikkea sitä mitä voi suolisto-ongelmien takana olla ja sitä kautta myös osaksi mielenterveyden.

Avaamme esimerkiksi termiä "tunteiden nielaisu" mitä se tarkoittaa ja mihin se voi pahimmillaan johtaa.

Suoliston ja aivojen välisen tunnedynaamisen yhteyden kautta tapahtuvat tunne-emootiot voivat olla monenkin erilaisen vaivan takana.

Lisäksi käymme luennoilla läpi useita eri aiheita aina energiaravintoaineista, hyvän suoliston toiminnan merkityksen kautta, tämän päivän maailmaan sopiviin salliviin ja toimiviin painonhallinnan keinoihin arjessa.

Nämä painonhallinnan keinot toimivat myös erilaisten suolistosairauksien ja vatsavaivojen korjaavassa ravitsemuksellisessa hoidossa. Lisäksi käymme läpi niin "perinteisen" stressin kuin digitaalisenkin stressin sekä traumojen aiheuttaman stressin vaikutusta hermostoomme ja sitä mitkä ovat parhaat tavat katkaista se ja saada ulos kehosta.

Käymme siis läpi mitä merkitystä ravitsemusperäisillä ratkaisuilla on kehon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, mutta käymme läpi myös erityisesti henkisten seikkojen, kuten häpeällisten traumojen vaikutusta valintoihimme, autonomisen hermoston toimintaan ja sitä kautta ruoansulatukseen, käytökseen ja kehomme yleiseen terveyteen sekä hyvinvointiin. Asioita joista rakentuu hyvinvoiva huominen.

Näin laajaa perehtymistä kehon kokonaisvaltaiseen terveyteen et löydä mistään muualta.

Ottamalla osaa hyvinvointitapahtumiimme voit parhaassa tapauksessa muuttaa elämääsi perustavanlaisesti parempaan suuntaan pysyvästi. Meiltä saat tietoa, joka kasvattaa motivaatiotasi tehdä elämäntapamuutoksia.

Vaikuttava puhe herättää tunteita, jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää toivon kipinän muutokseen.

Mitä konkreettista saan kun tulen teille hyvinvointikurssille?

Hoikemman olemuksen turhan turvotuksen hävitessä sekä avaimet parempaan terveyteen ja tasapainoisempaan mieleen. Löydät toivon ja kipinän muutokseen sekä varmasti itäviä siemeniä henkisen kasvun varalle.

Lyhyesti sanottuna, mitä isommin arkesi rutiinit ja tavat ovat retuperällä, sitä isomman muutoksen, toimivammat rutiinit ja elämäntavat löydät arkeesi hyvinvointikursseiltamme, niin mielen alakuloisuuden kuin kehonkin toiminnallisuuden suhteen.

"Olin keväällä hyvinvointikurssilla Havupirtissä, enkä pitänyt itseäni kovin sairaana, vähän ummetusta ja vatsaongelmia. Halusin vain huoltaa ja putsata kehoani, tehdä ns, kehon vuosihuollon. Ravintoterapia vastaanotto oli melkoinen yllätys, kun Jussi osasi kysyä juuri sellaiset kysymykset, joihin vastatessani ymmärsin asioita elämästäni, joita en ollut tiedostanut edes ongelmiksi, jotka ovat voineet heijastua myös suoliston toimintaani."

Saat ymmärryksen vuotavan suolen ilmiöstä, josta suurin osa niin mielen kuin kehommekin sairauksista on lähtöisin.

Aloitettuasi meillä ravitsemuksellisen toipumisen, saat myös ymmärryksen ja helposti sisäistettävät ohjeet siitä, kuinka voit jatkaa helposti suolistosi toipumisen tukemista kotiin palattuasi.

Ymmärrys, jonka saat luennoiltamme, toimii tehokkaan motivaationa siirtäessäsi oppimaasi omaan arkeesi ja uusiksi rutiineiksi. Vääränlaiset rutiinit ovat monen terveysongelman ja jaksamattomuuden takana.

Lisäksi korjaat pielessä olevan unirytmin, ruokarytmin, siivoat suolistosi kuonasta, parannat maksasi toimintaa, opit uusia rutiineja tai vahvistat vanhoja hyviä.

Saat vastauksen ja käsityksen mitä tarkoitetaan, kun puhutaan että kaikki sairaudet lähtevät suolistosta ja miten siihen liittyy sanonta, ruoka olkoon lääkkeemme ja lääke olkoon ravintomme!

Konkreettisia ohjeita arkeen, tämän päivän maailmaan kuvaan sovitettuna

Kaikesta siitä tiedosta joka maailmassa on terveyttä, hyvinvointia ja ravitsemusta koskien, ei ole mitään hyötyä ellei siitä saada siirrettyä käytäntöön, arjessa toistuviksi rutiineiksi. Meiltä saat konstit joilla onnistut siinä helposti, varmasti ja sallivasti arjen keskellä. Ne ovat niin helppoja ja nopeita konsteja että kiire ei ole enää syy laiminlyödä terveyttä ravinnon kustannuksella. Tule ja hämmästy miten vaivatonta ennakoiva terveydenhoito voi parhaimmillaan olla!

Miten ruokavalio kurssiviikolla vaikuttaa mielen hyväksi?

Hyvinvointitapahtumiemme ruokavaliossa saat jokaisella aterialla aimo annoksen hyviä probioottisia bakteereita tukemaan ja monipuolistamaan paksunsuolen toimintaa sekä myös tuottamaan ruokavaliosta löytyvien prebioottisten kuitujen kanssa muunmuassa voihappoa ja erilaisia hormonaalisia yhdisteitä, jotka vähentävät tulehdusta ympäri kehoa ja korjaavat vuotavan suolen konjuktioita, joista seuraa matala-asteisen tulehduksen väheneminen.

Masennuksen tiedetään olevan peräisin aivojen tulehdustilasta. Voihappo metaboliittina pääsee veri-aivoesteen läpi rauhoittamaan ja hillitsemään tulehdusta aivoihin, edesauttaen mielen rauhoittumista ruokavalion avulla.

Tule ja koe itse miten suuri merkitys psykobioottisella ruokavaliohoidolla on masennuksen hoidossa.

Masennus ja uupumus

Masennus ja uupumus ovat kaksi eri asiaa ja tästä syystä niitä ja niiden kokonaisvaltaista hoitoa tuleekin lähestyä eri lähestymiskulmista. 

Masennuksen ollessa aivojen tulehdukseen liittyvä tila, on uupumus pohjimmiltaan seurausta oman autenttisen persoonansa kanssa ristikkäin elämisestä. Tästä syystä masennusta tulisikin hoitaa masennuksena ja uupumusta uupumuksena, vaikkakin ne ruokkivat toistensa ilmaantumista.

Hoitotyömme on opettanut että uupumuksen taustalla ovat lopulta samankaltaiset ilmiöt ja aiheet kuin addiktioidenkin. Jokin "trauma" jota pakoillessa voimat jossain vaiheessa ehtyvät.

Sen takia olemme menestyksekkästi hoitaneet useita uupumistapauksia orientaatioissamme, joissa keskitymme voimakkaasti, erityisesti tunnepuolen ja itsensä hyväksymisen eteen tehtävään työhön.

Vastaus uupumuksen löytyy useimmiten oman mielen sopukoista, kun osataan kysyä oikeat kysymykset sinne pääsemiseksi. Tässä kohden oikeat kysymykset vievät siis pidemmälle kuin oikeat vastaukset. Masennukseen ja siitä toipumiseen vaikuttaa voimakkaimmin aivojen tulehdustilaa laskeva psykobioottinen ruokavalio, kehonpuhdistuksineen..

Ihmisen juostessa pakoon varjoaan, hän uupuu. Uupumuksen taustalla onkin usein eriasteiset ns. "häpeälliset traumat". Näistä lisää seuraavassa.

Mitä on häpeä?

Äkillinen häpeä on tunne, joka saa meidät pahimmillaan kiemurtelemaan henkisestä tuskasta ja tunnemme sen latistavan vaikutuksen myös teorian ulkopuolelta.

Häpeä on jossain itsessään olevaa syvään juurrutettua uskomusta omasta kelpaamattomuudesta, vajavuudesta, vääränlaisuudesta, arvottomuudesta ja riittämättömyydestä. Sen tunne voi olla uskomattoman vahva. Moni häpeäidentiteettiä kantava vaatiikin itseltään todella paljon, paljon enemmän kuin hän vaatisi koskaan keneltäkään toiselta. Nämä häpeän aiheuttamat huonot uskomukset itsestä saa ihmisen pienentämän itseään turhaan. Uskomukset voivat vaikuttaa omaan elämään, omiin valintoihin ja omaan hyvinvointiin hyvin merkittävällä tavalla.

Häpeää on usein vaikea tunnistaa. Se voi johtua siitä, että se on niin varhainen kokemus, ettei sille ole sanoja. Se vain asustaa jossain päin kehoa, mutta koska se on ollut siellä niin kauan, ei sen läsnäoloa läheskään aina tunnista. Moni häpeästä kärsivä ei tiedä, että hänessä edes on häpeää. Epämääräiselle pahalle ololle ei nimittäin välttämättä ole nimeä. Se on jotain sellaista, joka on aina ollut ja kasvanut osaksi sinua, jolloin sitä on mahdotonta osata erota muusta itsestään. Sisällä oleva häpeä saattaa kertoa kantajalleen tarinaa, joka sanoo, että hän elää maailmassa, missä kaikki muut ovat enemmän tai parempia kuin hän itse. Muut ovat oikeanlaisia, häpeänkantaja itse vääränlainen. Tiedostamaton häpeä saa ihmisen toimimaan tietyillä tavoilla, jotta häpeä ei tuntuisi ja tekisi oloa huonoksi.

Jokaisella meillä on oma tapamme selviytyä vaikeista mielensisäisistä kummituksista. Häpeän kanssa selviytyminen voi olla niin rankkaa, että häpeää sisällään kantava väsyy, uupuu ja masentuu taakkansa alle. Sen taakan, jota hän kasaa suojakseen perfektionismilla, ylisuorittamisella, yliaikatauluttamisella, addiktioilla tai muulla itseä tuhoavalla käytöksellä vain, jotta ei tarvitsisi kohdata omaa pienuuttaan, sitä pienuutta, jota käsittelemätön häpeä aiheuttaa.

Hyvinvointitapahtumissamme saat ymmärryksen häpeää kohtaan ja voit varata henkilökohtaisen keskustelu ajan ravintovinkit sisältävään toipumisorientaatioon, jonka avulla lähdet tutustumaan rohkeasti itseesi.

Kuulluksi tulemisen tarve on yksi ihmisen keskeisimmistä tarpeista ja meillä sinulla on siihen mahdollisuus, turvallisen empaattisessa ilmapiirissä, jotta se persoona mikä aidoimmillasi olet, saisi viimein tilaisuuden tulla esiin. Se vaatii kuitenkin aikaa mutta voit aloittaa matkan meillä.

Häpeällisten traumojen kohtaamisessa ja hyväksymisessä tärkeintä on tunne siitä että ei ole yksin. Tässä kohtaa oma tietämyksemme ja tunteemme häpeästä ja sen vaikutuksista ovat suuressa roolissa. Sen kautta syntynyt syvä ymmärrys ja hyväksyntä luovat ainutlaatuisen empaattisen ja turvallisen ilmapiirin, jossa omiin herkkiin aiheisiin ja tuntoihin on helppo sukeltaa.

"Sinun tulee ensin kasvaa pieneksi jotta voit tulla suureksi"

Mitä tarkoittaa elimistön puhdistus?

Ensisijaisesti elimistön puhdistus hyvinvointitapahtumissamme lähtee liikkeelle paksusuoleen kerääntyneen kuonan liikkeelle laitosta, jonka myötä maksan toiminta kevenee ja kehosi hormonaalinen toiminta saa mahdollisuuden elpyä ja aineenvaihduntasi paranee. Kehonpuhdistus lisää solujemme hapensaantia. jota niihin kertyneet kuona-aineet rajoittavat.

Nauttimamme ravinto ja ympäristön vaikutus tuo erilaisia myrkkyjä kehoomme joka päivä. Lisättyämme yhtälöön stressin, ruoan lisäaineet, lääkkeet, ilmansaasteet, kosmetiikan kemikaalit ja istuvan elämäntavan on selvää, että kehomme altistuu myrkkyjen kertymiselle jatkuvasti ja täyttyy kuona-aineilla Maksa voi käsitellä näitä myrkkyjä vain tietyn määrän kerrallaan, joten kaikki ne myrkyt, joita maksa ei ehdi puhdistaa, varastoituvat rasvakudokseen. Ongelmia seuraa, mikäli maksa ei pääse välillä kunnolla puhdistumaan.

Solut eivät sen johdosta kykene tuottamaan energiaa parhaalla mahdollisella tavalla ja olo tuntuu jatkuvasti väsyneeltä ja rasvanpoltto energiaksi hidastuu. Vaikka laihduttaisit, kehosi ei halua vapauttaa rasvaa energiaksi, koska myrkyt ovat yhä varastossa. Vasta kehon ollessa sisältäpäin kunnossa, alkaa todellinen muutos kohti keveämpää ja energisempää olotilaa.

Lisäksi saat jokaisella aterialla aimo annoksen hyviä probioottisia bakteereita tukemaan paksunsuolen toimintaa ja tuottamaan myös ruokavaliosta löytyvien prebioottisten kuitujen kanssa metaboliitteja (voihappoa) ja hormonaalisia yhdisteitä, jotka vähentävät tulehdusta ympäri kehoa ja korjaavat vuotavan suolen konjuktioita, joista seuraa matala-asteisen tulehduksen väheneminen.

Tulet huomaaman eron sen myötä voinnissasi vaikutuksen heijastuessa erityisesti ihon parempaan kuntoon.

Mitä ovat suolistobakteerit?

Hyvinvointi lähtee suolistosta.

Tunteemme, aivomme ja suolistomme ovat ainutlaatuisessa yhteydessä toisiinsa. Tästä johtuen syömämme ruoka ei ole vain ravintoa, joka antaa energiaa, vaan osa sitä yhtälöä, joka määrittää sen, kuinka hyvin tunnemme voivamme. Se, millaisella ravinnolla suolistossamme asuvia satoja miljardeja bakteeriystäviämme ruokimme -> heijastuu niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiimme perustavalla tavalla. Emme siis ole sitä mitä syömme, vaan sitä mitä bakteerimme tekevät siitä mitä suuhumme laitamme.

Suolistomikrobeilla tarkoitetaan suolistossa eläviä bakteereja. Suurin osa suoliston bakteereista elää paksusuolessa, mutta myös ohutsuolessa asustelee mikrobeja. Mikrobien toiminta lisääntyy mitä pidemmälle ohutsuolessa ruoka etenee. Mikrobeja elää ihmisen elimistössä esimerkiksi suolistossa, suussa ja iholla. Suolistossa elää useita satoja ellei yli tuhansia eri bakteerilajeja. Kaikkia näistä ei tunneta, saatika niiden vaikutuksia terveyteemme.

Paksusuolessa mikrobimassaa löytyy jopa 1,5 kilon verran. Näistä kaikista kavereista kannattaakin pitää huolta. Suoliston mikrobistoon voi vaikuttaa elintavoilla ja ruokavaliolla. Suolistomikrobit erittävät ja tuottavat lukemattomia yhdisteitä, joilla on vaikutusta ihmisen vastustuskykyyn ja elimistön toimintaan. Yhdisteet vaikuttavat hormoneihin, hermojen välittäjäaineiden ja tulehdustekijöiden toimitaan.

Suolistomikrobit vaikuttavat suoraan myös suoliston seinämään ja sen läpäisevyyteen. Bakteerit vaikuttavat ravintoaineiden pilkkoutumiseen ja imeytymiseen sekä tuottavat vitamiineja. Osa suolistomikrobeista asuu limakalvojen pinnalla ja osa suolen sisällössä.

Miten kurssi auttaa painonhallinnassa?

Painonhallinnassa ja laihdutuksessa teoria ja ruokavalio-ohjeet ovat häviävän pienessä roolissa onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Hyvin harva onnistuu pelkän itsekurin voimalla hallitsemaan monimutkaisen, loputtoman pitkän tapahtumien sarjan, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, kun kyse on elimistön saaliittoman päivän varalle keräämästä "vara-energiasta" ja sen polttamisesta energiaksi.

Se että haluaa laihtua ei vielä yksistään useimmiten riitä. Taustalla on huomioitava laaja yhteistyö tunteiden ja erityisesti suolistobakteerien välillä. Tuntea tulee myös erilaiset ruoansulatusvaiheet hajottavasta - rakentavaan ja se, miten autonomisen hermoston toiminta vaikuttaa ruoansulatukseen ja energian varastoitumiseen sekä palamiseen. Lisäksi kehon hormonaalisten toimintojen vaikutuksista on hyvä olla selvillä.

Keskitymme painonhallinnassa erityisesti teorian saattamiseen osaksi arjen valintoja motivaatioon, tahdonvoiman ja tunteiden ymmärtämisen osalta.

Nykypäivän suorituskeskeisessä ja kiireellisessä maailmassa erityisesti autonomisen hermoston toimintaan liittyvät elämäntavat kulkevat ehkä voimakkaimmin käsikädessä painonhallinnan onnistumisen osalta.

Kaikki edellä mainittu huomioon ottamalla toimeen tarttuminen on helpompaa, jatkuvaa ja sitä kautta onnistuneempaa.

Kurssi auttaa sinua ottamaan haltuun sen kaiken muun, joka useimmiten jätetään huomiotta, kun saat ruokavalio ohjeet käteen, joita alat noudattamaan pelkän tahdonvoiman avulla ja homma jää kesken sen hiipuessa.

Kuka toimii kurssin vetäjänä?

Hyvinvointitapahtumiemme päävetäjänä toimii Jussi. Voit lukea esittelyn jussista täältä.

"Mitä löytyy sieltä, missä kipu on kaikista suurinta ja mitään ei ole enää jäljellä? Sieltä, mistä ei ole enää takaisinpääsyä siihen elämään mikä on jäänyt jo taakse ja jonka luuli olevan ainoa laatuaan?

Mistä löytyy voima, jonka avulla kiivetä esteiden yli, jotka muuttuvat aina vain suuremmiksi? Lopulta ei mistään. Mikäli kärsimystä vastustaa, luo sitä aina vain lisää.

Vasta hyväksymällä itsensä, on viimein valmis lopettamaan juoksun kääntyäkseen ympäri ja halatakseen varjoaan. Kuoppaan putoaminen loppuu. Eheytyminen alkaa. Tuska helpottaa ja kipu alkaa parantua. Persoona on valmis astumaan kuolleen, menneen minuuden tilalle."

Nuoresta iästään huolimatta Jussille on elämässään kertynyt melkoisesti elämänkokemusta myös siitä, mihin epätasapaino tunne-elämässä, työssä ja arjessa voi vakavimmillaan johtaa ja mistä löytää tarvittavaa voimaa, energiaa, uskoa ja toivoa silloin, kun sitä eniten tarvitsee?

Kurssiemme vetäjän Jussin sydämestä tuleva vaikuttava puhe jakaa tietoa, herättää uusia ajatuksia, antaa toivoa, synnyttää vuorovaikutusta ja sytyttää kipinän muutokseen.

Jussi ei puhu ainoastaan teoriasta, vaan siitä mitä hän puhuu, hän on käynyt läpi myös itse ja on esimerkki siitä, että muutos on mahdollinen kohti terveempää ja valoisampaa elämää jokaiselta kannalta katsottuna.

"Olen itse käynyt läpi haastavan, mutta upeasti kasvattavan muutoksen polun ja saanut paljon myönteistä palautetta siitä, että minulla on kyky löytää yhdessä asiakkaan kanssa hänen luonnolliset vahvuutensa ja kykynsä, sekä löytää toiveikkaita ratkaisuja arjen haasteisiin ja keinoja itsensä kohtaamiseen"

Nämä henkilökohtaiset kokemukset antavat Jussin luentoihin syvyyden, joka puhuttelee syvemmältä jokaista kuulijaa, kuin pelkän teorian täydellisesti osaava puhuja. Avoimuus luennoilla rikkoo tabuja ja tuo elämään inhimillisyyttä meille jokaiselle.

Tule itse oppimaan, kuulemaan ja vaikuttumaan siitä, miten puhe synnyttää ajatuksia ja ajatukset tekoja joilla on merkitystä.

 Miksi tulisin juuri teille?

Ainoastaan meiltä löydät näin laajan lähestymistavan terveyteen ja hyvinvointiin sekä intensiivisen 4vrk:n tai 5vrk:n paikan päällä tapahtuvan hyvinvointi jakson, jonka myötä muutat arkeasi pysyvästi toiveikkaampaan ja parempaan suuntaan. Saat samasta tapahtumasta ymmärrystä ja apua niin suolistoperäisten vaivojen, korjaavaan ravitsemukselliseen hoitoon, kuin henkiseltä puolelta peräisin olevien vastoinkäymisten ja esteidenkin käsittelyyn. Tunteet ja tunnemaailma, ravinto, lepo, liikunta nivoutuvat hyvinvointitapahtumissamme kokonaisvaltaisesti toimivaksi kokonaisuudeksi, jotta sinä voisit ja jaksaisit paremmin arjessa.

Mikä on kurssin tarkoitus?

Saada sinut voimaan paremmin. Avata sisäisiä lukkoja, joita et välttämättä itse tiennyt edes olevan. Niiden löytäminen, ymmärtäminen ja ratkaiseminen on avainasemassa siihen, miltä kokonaisvaltainen hyvinvointi tuntuu. Voi olla, että on vuosikausia tuntunut, että menee vähän puoliteholla eteenpäin, ilman mitään selkeää syytä. Suolisto-ongelmien takanakin on lähes aina jotain muuta ja muun muassa näihin asioihin yhdessä etsimme ratkaisun, joka toimii juuri sinun kohdallasi.

Mitä tarkoittaa kokonaisvaltainen hyvinvointi?

Kehon ja mielen hyvinvointi vaikuttavat vahvasti toisiinsa. Yhteistä molemmille on yhteys itseen: tunnenko, miten kehoni reagoi esimerkiksi liikuntaan ja ravintoon ja huomaanko, miten stressi tai uskomukseni - niin myönteiset kuin kielteiset - vaikuttavat ajatteluuni. Vaikutukset kulkevat kehosta mieleen ja mielestä kehoon: yksipuolinen ruokavalio vaikuttaa suoliston mikrobiston ohella mielen hyvinvointiin ja yksinäisyys paitsi nakertaa mieltä myös lisää mm. sydän- ja verisuonitautien riskiä. Omaa hyvinvointiaan onkin hyvä tarkastella kokonaisuutena.

Hyvinvointia voi kuvata yksilölliseksi kokemukseksi elämän mielekkyydestä; siihen liittyvät elämänlaatu, onnellisuus ja tyytyväisyys omaan elämään sellaisena, kuin se on. Hyvinvointi on kokonaisuus, jota rakentavat useat toisistaan riippuvaiset tekijät kuten lepo, liikunta ja ravinto sekä mielen hyvinvointi.

Fyysisen hyvinvoinnin kulmakivet ovat uni, ravinto ja liikunta. Henkistä hyvinvointia tukevat mm. itsetuntemus, merkityksellisyyden tunne ja tapa suhtautua asioihin, ihmisiin ja olosuhteisiin.

Lisäksi mielen hyvinvointiin vaikuttavat esimerkiksi:

- elämänhistoria ja traumat

- perhesuhteet ja muut sosiaaliset suhteet

- ajatukset ja tunteet

- uskomukset ja unelmat

- motivaatio ja oppiminen

- kuormitus ja stressi

- luovuus ja innovatiivisuus.

Mitä on optimaalinen terveys?

Se on täyttä fyysistä, henkistä, emotionaalista, hengellistä ja sosiaalista hyvinvointia, johon liittyy kukoistava elinvoimaisuus, ihanteellinen vireystaso ja aikaansaava olotila.
Optimaalisen terve on ihminen, jolla ei ole ikäviä fyysisiä vaivoja. Ihminen, jolla on myönteinen elämänasenne, ystäviä ja mieluisaa tekemistä!
Meistä jokaisen sisällä on voima, joka mahdollistaa myönteisen maailmankuvan, jota ikävät sattumat tai kielteiset vastoinkäymiset eivät kykene lannistamaan. Tämä sama voima ohjaa meitä tekemään päätöksiä, joista kuvastuu luottavaisuus esteistä selviämiseen.
Optimaalinen terveys lähtee itsensä hyväksymisestä.

Miten hoito-ohjelmanne eroaa muista?

Healed people heal people.

Meiltä et löydä ainoastaan yhden osa-alueen hoitoon paneutuvaa ohjelmaa vaan kokonaisen hyvinvoinnin- ja terveyden filosofian, joka tähtää kohti mielenrauhaa. Kaikki ratkaisut syntyvät tunteen perusteella! Tunnistamalla ja käsittelemällä varsinkin "vääränlaisina" pitämäsi tunteet kunnolla, kykenet muuttamaan elämääsi upealla tavalla.

Ruoansulatuksesi ei sulata pelkästään sitä ruokaa, jota nautit vaan se sulattaa koko elämääsi. Kehosi ei myöskään metabolisoi ainostaan ravinteita joita saat ruoasta, vaan se metabolisoi myös kaiken sen informaation, jonka aistisi keräävät ympäriltäsi ja mielesi tuottaa toiminnaksi.

Näemme ihmisen kokonaisvaltaisesti siten, että kaikki kehollinen toiminta tähtää kohti mielenhyvinvointia ja päinvastoin.

Esimerkiksi masennuksen hoidossa paras lopputulos saavutetaan, kun oikeanlainen, terapeuttinen ravinto yhdistetään itsensä kohtaamiseen riittävällä syvyydellä ja motivoidaan ja löydetään juuri sinua eteenpäin vievä voima, jolla saatat itsesi kohti levollisuutta.

Vatsavaivojen ja suolisto-ongelmienkaan hoidossa emme keskity pelkästään ravintoon vaan haemme niihin mahdollisesti johtavat syyt myös mielenmaiseman takaa. Riittävän pitkään jatkunut tunteiden nielaisu saa usein vatsan kipeäksi pitkään jatkuessaan. Se muuttaa autonomisen hermoston tasapainoa liikaa suorittamisen puolelle ja ruoansulatus kärsii, jonka johdosta ennen pitkää alakuloa tulee näin myös henkiselle puolelle.

Suoliston kuntoon ja korjaamiseen oikeanlaisen ravinnon ja bakteerien avulla edesautamme myös mielen eheytymistä. Mielen eheytymisellä edesautamme myös suoliston ja siellä olevien bakteerien toimintaa, jotta vatsa toimisi kuten sen kuuluukin.

Meiltä saat ymmärryksen mitä tunteiden nielaisemisesta seuraa ja miten nielaistut tunteet käsitellään ymmärryksen kautta ja käännetään voimavaroiksi joilla hyväksyntä ja rakkaus itseään kohtaan on saavutettavissa.

Mikä on kuonaa?

Kaikki se mitä mielemme tai kehomme ei tarvitse. Se voi olla vääränlaistä energiaa, laiskuutta, ruokaa, lisäaineita, saasteita, egoilua, liiallista kunnianhimoa, tyhjyyttä, pelkoa, vihaa tai mitä vain. Kaikki edellämainittu on kuonaa, mikäli se jollain lailla haittaa sisäisen mielenrauhan syntymistä ja aiheuttaa levottomuutta.

Meillä pääset siitä eroon.

#paremmanterveydenpuolesta