Löydä rakkaus itseäsi kohtaan niin elämäsi muuttuu perustavalla tavalla

Reitti levollisuuteen Retriitti

Hyvinvoinnin Superviikonloput To-Su

Seuraava tapahtuma-ajankohta (vko 44) 2.11 - 5.11.2023 alk. 390,-

Pysähdy. Eheydy. Palaudu.

Hyvinvoinnin Superviikonloput To-Su Havupirtissä

Reitti levollisuuteen Retriitti

Kehonpuhdistus - Suoliston hyvinvointi - Parempi henkinen tasapaino - Paremmat valinnat


Haluaisitko voida paremmin? Nauttia tasaisemmasta mielestä tai toiveikkaimmista ajatuksista, tai haluaisitko jaksaa paremmin arjessa tai helpottaa painonhallintaasi?

Tämä kehoa puhdistava ja suoliston tervettä bakteerikantaa tasapainoittava, neljän vuorokauden mittainen hyvinvoinnin superviikonloppu, palauttaa terveellisen rytmin elämääsi, ilon soluihisi ja hymyn huulillesi!


Tältä retriitiltä saat lisää energiaa ja motivaatiota pitää itsestäsi huolta! Kiristät aineenvaihduntaasi, parannat unenlaatuasi ja kohotat mielialaasi. 

Löydät myös keinot, joiden avulla onnistut hyväksymään itsesi paremmin. Sillä, vasta kun opit rakastamaan ehdoitta myös itseäsi, kykenet rakastamaan ehdoitta myös muita.

Rakkaus itseäsi kohtaan?

Puhtaan ja kuonavapaan kehon lisäksi, hyvinvoinnin filosofiamme pohjautuu ajatukseen paremmasta itsensä hyväksymisestä.

Itsensä riittävällä tasolla hyväksyvä ihminen tekee varmemmin itselleen oikeita valintoja niin ravinnon, liikunnan, levon kuin sosiaalisten suhteidenkin osalta tavalla, jotka tuovat varmasti lisää hyvinvointia ja vievät elämää onnellisella tavalla eteenpäin.

Elämäntapamuutos vai jo tuttujen terveyden peruspilarien vahvistaminen?

Mistä kaikki lähtee ja mikä on onnistuneen elämäntapamuutoksen edellytys? Keskittyminen ensin elämäntapamuutoksen psykologiseen puoleen. Sitä kautta onnistut tavoitteissasi.

Tee asiat tällä kertaa eri tavalla ja kiität itseäsi myöhemmin. 

Tule meille. Ymmärrät kun olet käynyt❤️

380,- henkilö 2hh täysi hoidolla.

Mitä voit odottaa?

 • Elimistöä sisäisesti puhdistava ja autonomisen hermoston toimintaa tasapainoittava ainutlaatuinen mineraali liuotushoito-ohjelma
 • Terveellistä, täyttävää ja maistuvaa sekä tulehdusta hillitsevää kasvisruokaa
 • Motivoivia keskusteluita ja mielenkiintoisia luentoja
 • Mieltä rauhoittavia ja vahvistavia harjoituksia
 • Löydät motivaation pitää itsestäsi huolta
 • Parempi henkinen tasapaino
 • Parempi vatsantoiminta
 • Terveempi iho
 • Kevyempi olo
 • Löydät meiltä kokonaisvaltaisimman lähestymistavan kohti terveyttä ja hyvinvointia, jossa vatsan hyvä toiminta tukee kehon terveyttä sekä mielentasapainoa ja hyvä mielentasapaino vatsan toimintaaTästä tapahtumasta saat apua:

Painonhallintaan - Toiminnallisiin vatsavaivoihin - Elintapasairauksiin - Uupumukseen - Masennukseen - Henkiseen tasapainoon - Itsetunto-ongelmiin - Häpeällisiin traumoihin - Tunteiden käsittelyyn - Terveyden optimointiin

Lue lisää kokemuksia jo meillä käyneiltä vierailtamme, kuvaa klikkaamalla!

Kehonpuhdistus
 Miksi kehosi kaipaa puhdistusta?

Kehonpuhdistus lisää solujemme hapensaantia, jota niihin kertyneet kuona-aineet rajoittavat.

Nauttimamme ravinto ja ympäristön vaikutus tuo erilaisia myrkkyjä kehoomme joka päivä. Pidemmän aikaa jatkuneiden väärien ruokavalintojen ja tapojen seurauksena, paksuun suoleen päätyy sinne kuulumatonta kuonaa, pahimmillaan useita kiloja.

Tämä kuona ja siitä erittyvät elimistölle haitalliset yhdisteet, päätyvät suoraan maksaan enterohepaattisen kierron seurauksena ja rasittavat sen toimintaa, vieden siltä parhaan kyvyn suoriutua muun muassa aineenvaihdunnallisista tehtävistään.

Tämä ilmenee niin heikentyneenä terveytenä, iho-oireina kuin äkkipikaisina mielialanvaihteluinakin, motivaation puutteena sekä unohtamatta nykyään hyvinkin yleistä, aivosumuksikin kutsuttua tilaa.


Kun lisäämme yhtälöön stressin, ruoan lisäaineet, lääkkeet, ilmansaasteet, kosmetiikan kemikaalit ja istuvan elämäntavan on selvää, että kehomme altistuu myrkkyjen kertymiselle jatkuvasti ja täyttyy kuona-aineilla.

Maksa voi käsitellä näitä myrkkyjä vain rajallisen määrän kerrallaan, joten kaikki ne myrkyt, joita maksa ei ehdi puhdistaa, varastoituvat rasvakudokseen, josta seuraa ongelmia mikäli maksa ei pääse välillä kunnolla puhdistumaan.

Solut eivät sen johdosta kykene tuottamaan energiaa parhaalla mahdollisella tavalla ja olo tuntuu jatkuvasti väsyneeltä, rasvanpolton energiaksi hidastuessa, matala-asteisen tulehduksen lisääntyessä ja ihon kunnon heiketessä.

Vaikka laihduttaisit, kehosi ei halua vapauttaa rasvaa energiaksi, koska myrkyt ovat yhä varastossa.

Vasta kehon ollessa sisältäpäin kunnossa, alkaa todellinen muutos kohti keveämpää ja energisempää oloa.

Hyödyt:

 • Tunnet kuinka väsymys väistyy ja jaksat paremmin
 • Parantuneen aineenvaihdunnan myötä olosi on energisempi
 • Painonhallinta helpottuu
 • Ihosi kunto paranee, kun happi kiertää solutasolla paremmin

Miksi suolistobakteerit ja niihin huomion kiinnittäminen on niin tärkeää?


Moni vatsavaivoista kärsivä toimii väärin karsiessaan ruokavaliosta vatsaa ärsyttäviä ruoka-aineita, kun oikeampi tapa olisi rauhoittaa ja monipuolistaa suoliston bakteerikantaa, jolloin vatsa alkaakin sietämään näitä ruoka-aineita paremmin.

Monet ruoan terveyshyödyt ja haitat välittyvät meille suolistobakteereiden kautta. Paksusuoleen päätyvän "ruokajätteen" koostumus määrää millaisia mikrobeja suolistossamme elää ja mitä metaboliitteja siellä sen myötä tuotetaan. Nämä metaboliitit ovat hyvinkin ratkaisevassa asemassa aivojen terveytemme kannalta.

Se millaisella ravinnolla suolistossamme asuvia satoja miljardeja bakteeriystäviämme ruokimme, heijastuu voimakkaasti niin psyykkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiimme.

Paksunsuolen bakteerien tuottamat aineet vaikuttavat ihmisen aineenvaihduntaan, mielialaan, näläntunteeseen ja jopa siihen mitä ja milloin haluamme syödä.

Tämän myötä haluat varmasti olla mukana optimoimassa myös omaa bakteerikantaasi sellaiseen suuntaan, joka hillitsee tulehdusta, helpottaa painonhallintaa ja takaa aivojesi parhaan mahdollisen toiminnan.


 • Ravinteiden imeytyminen
 • Suoliston toiminta
 • Kehon tulehdustila
 • Mieliala
 • Painonhallinta

Tiedätkö mitä on tunnedynamiikka


Oletko aina nielaissut tunteesi ja ihmetellyt miksi vatsasi on tullut kipeäksi?

Niinpä. Kehomme käsittelee muutakin kuin pelkästään ravintoa. Se yrittää sulattaa myös tunne-elämämästämme johtuvat ailahtelut.

Tunteiden vaikutusta suoliston toimintaan kuvastaa yhdellä tavalla, useimmille tuttu viitekuvaus jännittävästä tilanteesta, jota kuvaillaan usein kuin olisi perhosia vatsanpohjalla.

Tämä esimerkki kuvastaa hyvin aivojemme ja ruoansulatuksen välistä suhdetta. Se minkälaisen mielen tunteet muodostavat aivoissamme heijastuu vatsaamme ja päinvastoin.

Mielialamme vaikuttaa siis suoraan suolistoomme, mutta myös suolistomme sisältö vaikuttaa suoraan mielialaamme. Tätä yhtälöä kutsumme tunnedynamiikaksi.

Tunteemme, aivomme ja suolistomme ovat ainutlaatuisessa yhteydessä toisiinsa. Siksi syömämme ruoka ei ole vain ravintoa, joka antaa energiaa, vaan merkittävä osa sitä yhtälöä, joka lopulta määrittää sen, kuinka hyvin tunnemme voivamme.

Suurin osa sairauksistamme on kehomme viestejä siitä, että kohtelemme sitä kaltoin, eikä asia parane sillä, että hiljennämme nuo viestit lääkityksellä.

Paluu itseemme on monikerroksinen tie, jota pitkin matkaamme tämän pidennetyn viikonlopun ajan kohti keveämpää ja energisempää huomista.

Tutustumalla itseemme, tunteisiimme ja siihen mitä niillä on kerrottavana voimme vaikuttaa:

🟢 Impulsiiviseen käytökseen

🟢 Tunnelukkoihin

🟢 Itseäsi pienentävään ajatusmalliin

Hyvinvointi lähtee vatsasta!


Kun vatsa voi paremmin, myös mieli on levollisesti parempi!

Mikäli on tullut elettyä ruoka-asioiden suhteen miten sattuu, on retriitti meillä havupirtissä oiva tapa laittaa peli poikki ja aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä. Erityisesti hyvinvointitapahtumiimme kuuluvan, parempaa vatsantoimintaa edistävän kuitupaaston ansiosta.

Kevyt ja samalla kehoa puhdistava kuitupaasto tuo yhteen paaston runsaat terveysvaikutukset niin vatsasi toiminnan kuin painonhallinnankin näkökulmasta katsottuna, ilman jatkuvaa, läsnä olevaa ja häiritsevää näläntunnetta. Tulet ihastumaan sen lukuisiin hyviin vaikutuksiin! Se on oiva tapa huoltaa kehoasi tai loistava tapa silloin, kun haluat aloittaa suuremman elämäntapamuutoksen puhtaalta pöydältä.


Vatsan ja mielen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä!

Kuitupaasto on ruokavalion muoto, joka korostaa kuitupitoisten ruokien, kuten hedelmien, vihannesten ja täysjyväviljan syömistä. Se hellii vatsaasi, laittaa solusi terästäytymään, ihosi hehkumaan ja itsetuntosi kohoamaan, silti ruoan hyvää makua ja täyttävyyttä unohtamatta.


Iho on suoliston tulkki

Kehittämämme kevyt kuitupaasto auttaa paksunsuolen puhdistumisen lisäksi, monipuolisemman bakteerikasvuston luomisessa suolistoon.

Oikeanlainen, monipuolinen bakteeristo, tuottaa oikeanlaisten kuitujen avulla hyvää tekeviä aineenvaihduntatuotteita (lyhytketjuisia rasvahappoja), hormonaalisia yhdisteitä ja välittäjä-aineita, jotka saavat meidät tuntemaan olomme paremmaksi, samalla suoliston kuntoa eheyttäen.

Ruokavaliosta hyötyvät erityisesti he, jotka kamppailevat mielentasapainon kanssa.


Jos haluat tosissaan vaikuttaa omaan terveyteesi, jos haluat päästä vatsaongelmista eroon tai maksimoida onnistuneen elämäntapamuutoksen, tulee se aloittaa kiinnittämällä huomio suolistoon ja siellä oleviin bakteereihin. Me kerromme miksi, mutta meillä koet sen myös itse.

Hyödyt:

 • Ota niskalenkki masennuksesta ja uupumuksesta ruokavalion avulla
 • Painonhallinta helpottuu
 • Tulehdusarvot laskevat
 • Ihosi kunto paranee, kun happi kiertää solutasolla paremmin
 • Suoliston bakteeristo tasapainoittuu
 • Vatsaongelmat tasapainottuvat
 • Turvotus häviää
 • Saat tehostartin terveellisempiin elämäntapoihin ja pysyvämpään painonhallintaan

Mielen hyvinvointi


Tällä retriitillä elimistönpuhdistus tarkoittaa myös mielenpuhdistumista ja stressireaktion katkaisua, siihen sopivilla miellyttävillä harjoitteilla ja mahdollisimman vähäisellä digitaalisella rasituksella.

Henkiseen hyvinvointiin keskittyvä luentomme ymmärryksestä, itsensä hyväksymisestä ja rakastamisesta ehdoitta on silmiä avaava erityisesti silloin, kun koet arvottomuuden tunteita tai merkityksellisyyden tunteesi ovat kateissa tai elämäsi tuntuu jatkuvalta vastoinkäymisten vyöryltä.

Hyödyt:

 • Autonominen hermostosi saa mahdollisuuden toipua ja palautua
 • Somepaasto nostaa itse arvostustasi
 • Mieli kirkastuu
 • Ajatus luistaa paremmin
 • Olet avoimempi ja itsevarmempi

Luennot


Luentokokonaisuus tähän tapahtumaan on rakennettu siten, että saavutat ymmärryksen kokonaisvaltaisesta terveydestä ja hyvinvoinnista sekä näet elämän varmasti uusin silmin tapahtuman jälkeen.

Ymmärrät kun olet käynyt.


Torstai

Jos sekoitamme elimistömme sopimattomalla ravinnolla, mitä siitä voi seurata ja miten ravinnolla voidaan paranemiseen vaikuttaa?

 • Miksi keho tarvitsee puhdistusta?
 • Miten pidän vaivattomasti huolta maksastani?
 • Ravitsemusfysiologia: Opi syy ja seuraus, miten voit ravinnon avulla tukea mielentasapainoa ja kehollista terveyttä menestyksellisimmin

Perjantai

Suoliston toiminnan keskeinen merkitys ihmisen terveydelle!

 • Suoliston toiminta, tunnedynamiikka, suolisto-aivo-akseli sekä stressin ja tunnelukkojen vaikutukset ruoansulatukseen

Lauantai

Henkiset voimavarat ja parempi tunteiden käsittelykyky.

 • Eroon uupumuksesta, masennuksesta ja häpeästä
 • Elämä syntyy merkityksistä?
 • Kuka olen? Vai keneksi haluan tulla?
 • Mitä rakkaus on?
 • Oikeat kysymykset vievät usein pitemmälle kuin oikeat vastaukset


Sunnuntai (Kotiinpaluu)

Kotiinpaluu

 • Suoliston terveyttä ja hyvinvointia tukeva eheyttävä ravitsemus, uudesta näkökulmasta
 • Painonhallinta on helpompaa kun opit ymmärtämään että kalorien laskeminen on vanhanaikaista ja ei yleensä kanna riittävän pitkälle. Ymmärrät miten valintasi vaikuttavat maksasi toimintaan ja erityisesti sen, miten suolistobakteerisi vaikuttavat siihen miten keräät painoa.

Muutos


Uusi elämä voi alkaa vain uusimalla merkitykset omassa mielessämme.

Tämä kehoa puhdistava ja vatsan hyvää toimintaa lisäävä hyvinvoinnin superviikonloppu toimii yhtä hyvin myös mielen selkeyttämisessä.

Se on riemullinen tutkimusmatka omaan mieleesi ja kehoosi sekä saa kyseenalaistamaan omat, erityisesti elämääsi rajoittavat, haitalliset ajatusmallisi.

Löydät tästä tapahtumasta avun

Painonhallintaan - Toiminnallisiin vatsavaivoihin - Elintapasairauksiin - Uupumukseen - Masennukseen - Henkiseen tasapainoon - Itsetunto-ongelmiin - Häpeällisiin traumoihin - Tunteiden käsittelyyn - Terveyden optimointiin

Ohjelma 


Aikataulu


Tapahtuma alkaa torstaina kello 14 ja päättyy sunnuntaina kello 14.30

Torstai:

Majoittuminen torstaina kello 13 ->

Kello 14 Tervetuloa, luento + elimistönpuhdistus startti

Kello 16 Lounas + Elimistönpuhdistus mineraalit

Kello 17 Sauna + Aurinkosuolahoito

Kello 19 Päivällinen + Elimistönpuhdistus mineraalit

Kello 21 Kefiiri smoothie


Perjantai - Lauantai

Herätessä nautitaan kehonpuhdistusta tukevia kivennäisaineita ja runsaasti hyviä maitohappobakteereja sisältäviä, lisäaineettomia vihannesmehuja.

Kello 9 Ohjattu, lempeä aamujumppa

Kello 10 Aamupala + Elimistönpuhdistus mineraalit

Kello 11.30 – 13.30 Päivittäiset luennot terveydestä ja hyvinvoinnista

Kello 14 Lounas + Elimistönpuhdistus mineraalit

Kello 16 -> Sauna + Aurinkosuolahoito

Kello 18 Päivällinen + Elimistönpuhdistus mineraalit

Kello 20.30 Kefiirismoothie

-Seurustelua


Sunnuntai

Herätessä nautitaan kehonpuhdistusta tukevia kivennäisaineita ja runsaasti hyviä maitohappobakteereja sisältäviä, lisäaineettomia vihannesmehuja.

Kello 9 Ohjattu, lempeä aamujumppa

Kello 10 Aamupala + Elimistönpuhdistus mineraalit

Kello 11.30 – 13.30 Päivittäiset luennot terveydestä ja hyvinvoinnista

Kello 14 Lounas + Elimistönpuhdistus mineraalit

**Lauantaina kello 19.30 kiitollisuusharjoitus

Ohjelma on riittävän väljä, sillä varsinkin ensimmäisinä päivinä kehonpuhdistus
reaktiot voivat olla voimakkaitakin ja lepo on silloin paras lääke niihin. Jokainen reagoi niihin toki
yksilöllisesti.

Majoitustiloissamme ei ole televisioita ja kannustamme muutenkin käyttämään tapahtuman aikana
mahdollisimman vähän päätelaitteita kuten tietokoneita tai kännyköitä, jotta "pako arjesta" eli
lepo ja voimaantuminen olisi mahdollisimman laadukasta ja myös mentaalipuolta vahvistavaa.

Aikataulun ulkopuolella on paljon myös keskusteluita, jos niihin haluaa osallistua. Lisäksi voi myös varata ravintoterapian sisältävän orientaatiovalmennuksen, jonka avulla uudistat itsesi niin ulkoisesti kuin sisäisestikkin.

Lisäksi viikonlopun aikana on muutama mieltä avaava positiivisuus- ja tietoisen läsnäolon harjoitus.

2023 Retriitit  • (vko 29) 20.7 - 23.7.2023
 • (vko 33) 17.8 - 20.8.2023
 • (vko 39) 28.9 - 1.10.2023
 • (vko 43) 26.10 - 29.10.2023
 • (vko 50) 14.12 - 17.12.2023

Online varauksen löydät sivun lopusta.

Lämpimästi tervetuloa!

Aikataulu

Retriitit alkavat torstaisin kello 14 ja päättyvät sunnuntaisin kello 14.30.

Retriittiajankohdat löydät sivun lopusta

Elimistön puhdistus

 • Happihoidot
 • Suoliston hyvinvointiin liuotus-, mineraali- sekä probioottihoidot
 • Luonnonmukaiset hormonihoidot sekä yrttihoidot mm. unettomuuteen masennukseen, uupumukseen, aineenvaihdunnanhäiriöihin ja hormonitasapainoon.

Lisäksi:


 • Ravintovalmennus vastaanotot
 • Orientaatio valmennus ja terapia
 • Elintapavalmennus
 • Ohjatut lempeät aamujumpat
 • Detox hoidot
 • Hieronta
 • Kalevalainen savusauna + aurinkosuolahoito
 • Luontojooga
 • Mahtavat kurssikaverit!
 • Pääsy yksityiseen tuki- ja muutosyhteisöömme
 • Retriitin hinta 380€ 2hh (sis. majoituksen, täysihoidon, ohjatut lempeät aamujumpat ja saunajoogan) +100€ yhden hengen huonelisä.
 • Meillä käy maksuna myös e-Passi tai Smartum Pay!

  Voit siis hyödyntää työnantajan tarjoaman hyvinvointi- tai liikuntaedun kattaaksesi vierailusi kustannukset.


Kysy lisää tai tiedustele vapaita paikkoja numerosta 040-7597754

tai sähköpostitse info@havupirtti.fi 

Voit varmistaa osallistumisesi myös tekemällä onlinevarauksen, jonka löydät sivun lopusta.


Tämä kurssikokonaisuus soveltuu erityisesti


Sinulle joka

Koet että kaipaat tukea stressin ja uupumuksen hallintaan ja niistä selviytymiseen.

Sinulle joka

Tunnet että kehosi on tukossa ja energia ei tahdo riittää kaikkeen tekemiseen. Kaipaat elimistösi puhdistumista ja sen mukanaan tuomaa keveämpää elämä.

Sinulle joka

Olet kokeillut hyvinvoinnin saralla kaikkea mahdollista tai sinulle, joka et tiedä mistä aloittaa kaiken runsaan tarjonnan keskellä.

Sinulle joka

Haluat optimoida terveyttäsi ja pidät itsestäsi huolta ennaltaehkäisevästi.

Sinulle joka

Kärsit vaihdevuosien mukanaan tuomista elämänmuutoksista ja haluat tukea omaa hormonitoimintaasi parhaalla mahdollisella tavalla uuden äärellä.


Sinulle joka

Kaipaat lepoa ja palautumista arjesta, siihen sopivassa ympäristössä, luonnon keskellä. Olotilaa jossa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin olla ja tulla valmiiseen pöytään, huolehtimatta arjen velvoitteista tai kaupassa käynnistä.

Sinulle joka

Kaipaat tukea elämäntapamuutokseen ja onnistut siinä, kunhan pääset yli vaikeimmista ensimmäisistä päivistä motivoivassa ympäristössä ja ohjauksessa.

Sinulle joka

Kärsit erilaisista tulehduksellisista suolistosairauksista, tai toiminnallisista vatsavaivoista joihin et ole löytänyt vielä riittävästi apua ja haluat saada vatsasi voimaan paremmin.

Sinulle joka

Kaipaat tietoa ravinnon parantavista vaikutuksista erilaisten sairauksien hoidossa tai tukimuotona.

Sinulle joka

Kärsit matala-asteisesta tulehduksesta ja haluat  päästä siitä eroon.

Sinulle joka

Kärsit toistuvista antiobiootti kuureista (esimerkiksi toistuviin virtsatietulehduksiin) etkä ole saanut tätä kierrettä katkaistua tähän mennessä.

Sinulle joka

Kärsit uupumuksesta tai masennuksesta ja haluat löytää niihin tehoavan avun ilman mielialalääkkeiden mukanaan tuomia negatiivisia vaikutuksia. Ylläty ja koe miten suuri merkitys psykobioottisella ravitsemuksella ja tunteiden käsittelyllä on mieleen liittyvissä asioissa.

Sinulle joka

Etsit syvempää kehon ja mielen yhteyttä sekä kaipaat päiviisi lisää läsnäoloa, merkityksellisyyttä ja iloa.

Sinulle joka

Olet kyllästynyt epäonnistuneisiin elämäntapamuutoksiin ja olet saanut tarpeeksesi jojo laihdutuksesta.

Sinulle joka

Koet että kärsit häpeästä tai joka haluat eheytyä lasisesta lapsuudesta.


Vuoden 2023 seuraavat 4 vrk retriitti viikonloput (to-su)


 • (vko 44)  2.11 - 5.11.2023 alk. 390,-
 • (vko 50)  14.12 - 17.12.2023 alk. 390,-

Online varaus

Varaa paikkasi tästä. Viestikenttään laita viestiksi: kurssivaraus

Mikäli varaat useamman kuin yhden paikan, ilmoita myös lukumäärä viestikentässä.

Vahvistamme varauksesi sähköpostilla.

Varausehdot

Lämpimästi tervetuloa!