Mistä merkeistä tietää että keho kaipaa puhdistumista?

22.03.2023

Väsyttääkö? Turvottaako? Onko haluton olo?

Onko sinulla ruoansulatusvaivoja, tai tarvitseeko ruoansulatuksesi tehostamista? Onko ihosi kirkas vai samea? Hengitys tunkkaisen hajuinen? Uloste tahmeaa ja pahan hajuista? Väsyttääkö, vaikka lepäät tarpeeksi?

Kehonpuhdistus

Ihmiskehomme on suunniteltu siten, että se yrittää parantaa itse itsensä ja puhdistautua myrkyistä ja kuona-aineista säännöllisesti.

On kuitenkin sellaisia tilanteita, joissa keho ylikuormittuu, eikä kehon omien puhdistusjärjestelmien toiminta enää riitä.

Tämä voi johtua huonolaatuisesta ravinnosta, huonosta, istuvasta elämäntyylistä, lisäaineista, lääkeainejäämiä sisältävästä juomavedestä, ympäristöstä, tai negatiivisista tunteista, aivan TUNTEISTA.

Kaikki nämä tekijät tekevät kehon toiminnalle hallaa ja aiheuttavat epätasapainoa elimistön toiminnoissa.

Kevyt kuitupaasto on kuin kehon vuosihuolto❤️

Kevät on paastoje aikaa eikä ihme. Keväässä yhdistyy tarve siivota talven jäljet ja voima tehdä uudistavia muutoksia. Se on parasta aikaa kehonpuhdistukselle.

Länsimainen lääketiede ja ravitsemustiede eivät hyödynnä paastoja, koska tieteen näkemyksen mukaan "ruoka ei ole saastaista eikä paasto puhdista".

Kautta historian ihminen on paastonnut terveydellisistä syistä tai uskonnon ohjaamana. Paasto on yksilöllinen ja henkilökohtainen kokemus, joka keventää sekä kehon että mielen tasolla. Paaston vaikutuksia on tutkittu tieteellisesti ja havaittu selviä laboratoriotesteillä mitattavia muutoksia kehon kemiassa.

Keho ja mieli toimivat saumattomassa yhteistyössä, joten suoliston sisältöön, maksan toimintaan ja veren koostumukseen vaikuttava paasto tuntuu siten myös aivokemiassa, mielialassa ja ajatuksissa asti.

Puhdistuskuuri tai paasto ei ole laihdutuskuuri, vaikka se pudottaakin painoa

Toistuvat, nopeat painonpudotukset pikaisilla teholaihdutuskuureilla laittavat rasvaan kertyneet myrkyt liikkeelle. Ne kiertävät veressä, kunnes vähitellen poistuvat elimistöstä maksasolujen puhdistuskäsittelyn kautta, jos maksa toimii hyvin.

Maksa on kuitenkin usein ylikuormittunut, koska jo neljäsosalla suomalaisista on rasvamaksa ja ympäristömyrkyt, lääkkeet ja kemikaalit rasittavat sitä entisestään. Maksan puhdistava entsyymitoiminta saattaa toimia siksi vajavaisesti tärkeiden ravintotekijöiden, kuten esimerkiksi seleenin, puutoksen takia.

Jojolaihduttajilla toistuva painonnousu varastoi myrkyt uudelleen rasvakudokseen ja laihtumisen hyödyt on menetetty. Tilanne muuttuu, kun painonpudotus tapahtuu maksan toimintaa tukien ja ravitsemustilaa vahvistaen. Laihdutusajatus kannattaa jopa unohtaa ja keskittyä kehon puhdistamiseen ja elämäntapojen uudistamiseen. Sivuvaikutuksena painokin putoaa.

Kehon puhdistumisen ja vahvistumisen myötä terveys ja hyvinvointi lisääntyvät ja painonhallinta helpottuu.


MAKSAN HYVINVOINTI TÄRKEÄÄ!

On ensisijaisen tärkeää suunnata huomio maksan hyvinvointiin ja sen kautta koko kehon puhdistamiseen.

Maksan puhdistukseen ei yleensä pelkästään riitä sopivien ruokien ja juomien valitseminen - tai alkoholin, tupakan ja kofeiinin välttäminen.

Monet puhuvat nykyään suolistosta, maksan jäädessä usein vähälle huomiolle. Maksa on kuitenkin ihon jälkeen ihmiskehon suurin elin, jonka pääasiallinen tehtävä on neutralisoida tai puhdistaa haitalliset aineet, joita kehoomme siirtyy muun muassa

 • ruoan
 • ihonhoitotuotteissa olevien kemikaalien
 • tupakan
 • alkoholin
 • kofeiinin
 • lääkkeiden, sekä hengitysilman ja normaalien elimistön prosessien kautta

Maksa osallistuu myös ruoansulatuksen, aineenvaihdunnan ja hormonitasapainon säätelyyn ja sen puhdistautumiskyky vaihtelee yksilöittäin, mutta yleisesti ottaen se on naisilla miehiä huonompi. Naisen maksa on esimerkiksi herkempi alkoholin haittavaikutuksille kuin miehen.

Maksan toimintakyvyn heikkeneminen vaikuttaa:

 • hormonitasapainon säätelyyn
 • väsymykseen
 • turvotuksiin
 • rasva-aineenvaihdunnan häiriöihin (johtaen painonnousuun)

Kuona-aineet veressä

 • Hengissä pysymiseen tarvitaan veren sokeria, mutta liiallisena se aiheuttaa diabetesta, tulehdusta ja muita sairauksia.
 • Kolesterolia ja muita rasvoja käytetään tärkeisiin tehtäviin kuten solukalvojen muodostukseen ja hormonien valmistukseen, mutta liika rasvoittaa kehon.
 • Kehon rakenteille ja toiminnoille välttämättömät proteiinit muuttuvat sairauden aiheuttajiksi, jos niitä nautitaan liikaa tai jos ne liian sokerin kanssa muodostavat haitallisia glykoproteiineja.
 • Normaalissa aineenvaihdunnassa syntyvä virtsahappo kertyy vereen, sidekudoksiin ja niveliin tulehdusta aiheuttaen, jos ravinto synnyttää tätä kuona-ainetta liikaa.
 • Ihmiskehosta löytyy nykyään pari sataa vierasta kemikaalia, jotka kuormittavat lisäksi kudoksiamme.
 • Ummetus vaivaa monia ja huonosti toimivaan suolistoon kertyy kilokaupalla jätettä, jossa muhii toksiineja tuottavia mikrobeja.

Kuona-aineita siis löytyy ja erityselimet ovat lujilla. Kehon puhdistusmekanismit kaipaavat ajoittain helpotusta tärkeään työhönsä.


Mitä kehonpuhdistus - ohjelmaamme kuuluva kevyt kuitupaasto tekee?

Kevyt kuitupaasto on tehokas, koko kehon suursiivous, ilman jatkuvaa ja läsnä olevaa näläntunnetta.

Kuitupaasto on ruokavalion muoto, joka korostaa kuitupitoisten ruokien, kuten hedelmien, vihannesten ja täysjyväviljan syömistä. Se hellii vatsaasi, laittaa solusi terästäytymään, ihosi hehkumaan ja itsetuntosi kohoamaan, silti hyvää ruoan hyvää makua unohtamatta.

Kehittämämme kuitupaaston mukainen ruokavalio auttaa paksunsuolen puhdistumisen lisäksi, monipuolisemman bakteerikasvuston luomisessa suolistoon.

Oikeanlainen, monipuolinen bakteeristo, tuottaa oikeiden kuitujen avulla hyvää tekeviä aineenvaihduntatuotteita (lyhytketjuisia rasvahappoja), hormonaalisia yhdisteitä ja välittäjäaineita, jotka saavat meidät tuntemaan olomme paremmaksi ja tulehdusarvomme alhaisemmiksi.

Mieli onkin se pahin paaston vastustaja ja se on se, joka on ensimmäisenä koulutettava ja totutettava paastoon. Meillä se käy helposti, ilman jatkuvaa nälän tunnetta, mutta silti paaston runsaat terveyshyödyt saavuttaen❤️ Unohtamatta korjaavia vatsantoimintaa tasapainoittavia hapatteita ja elimistölle elintärkeitä mineraaleja, joilla tankkaamme hermoston täyteen sen kovasti kaipaamia kivennäisaineita❤️

Kehoa puhdistava kevyt kuitupaasto tasapainottaa vatsasi toiminnan

Kiinteää ravintoa sisältävä kevyt kuitupaasto on monessa tilanteessa mehupaastoa parempi vaihtoehto.

Se keventää tehokkaasti ilman suuria ponnistuksia. Syömme normaalia ruokaa, mutta emme sitä tavallista, joka väsyttää. Ei sokeria tai teollisia valmisteita. Olemme tarkkana määrän kanssa syöden vain juuri ja juuri tarpeeksi, mutta kuitenkin ilman läsnä olevaa ja häiritsevää nälän tunnetta ja rytmitämme ruokailut niin, että mahalaukku tyhjenee kunnolla aterioiden välillä.

Näin ruoka sulaa paremmin, ruoansulatuskanavan limakalvot saavat tilaisuuden uudistua ja bakteerikanta tervehtyä. Ruoat valmistetaan hitaasti hauduttaen tai höyryttäen, jotta niissä on mahdollisimman paljon kehon toimintaa tehostavia entsyymejä jäljellä, kotimaisista, luomu raaka-aineista❤️

Fermentoidut lisukkeet❤️

Hapankaalit, kimchit ja erilaiset salaattihapatteet kuuluvat perinteisesti kevytpaastoihin ja syystäkin, sillä niiden maitohappobakteerit vahvistavat suolistoa ja monipuolistavat sen ehtynyttä mikrobiomia. Mitä monipuolisempi bakteeristo suolistossamme on, sen monipuolisemmin sen kykenee valmistamaan meille satojatuhansia erilaisia hormonaalisia yhdisteitä ja riittävästi hermoston välittäjäaineita, jotta tuntisimme olomme hyviksi ja aurinkoisiksi.

Fermentoidut juuresmehut❤️

Hapatettujen juuresmehujen ravinteikkuus, yhdistettynä valtavaan määrään suolistolle hyvää tekeviä probioottisia maitohappobakteereita, on syy, miksi niitä tankataan kuitupaastomme aikana riittävästi.

Fermentoiduista juuresmehuista saa runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, antioksidantteja ja erilaisia fytokemikaaleja, hyvin ja helposti imeytyvässä muodossa. Lisäksi saat niistä runsaasti aineenvaihduntaa edistäviä entsyymejä.

Yrtit❤️

Kevyen kuitupaaston aineenvaihduntaa tehostavaa vaikutusta tuemme erilaisilla yrttitee sekoituksilla. Suomen luonnossa kasvaa monia turvallisia yrttejä, jotka sopivat erinomaisen hyvin tähän tarkoitukseen.

Siankärsämö, voikukka ja nokkonen edistävät maksan puhdistavaa toimintaa ja tarjoavat myös runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Koivunlehdet edistävät nestevirtailua, ratamo hoitaa limakalvoja.


Jo, siis ajanlaskun alusta lähtien on tiedetty, että saadakseen lisää henkistä suorituskykyä, kirkkaampaa ajattelua, parempaa terveyttä, varmempia valintoja ja kevyempää oloa, on paaston tiedetty olevan nopein ja varmin valinta niiden pariin päästäksesi!

Varsinkin jos kyseessä on kehittämämme kehoa puhdistava, kevyt kuitupaasto, jonka avulla nälkä ja itsekurin tarve on kuin menneen ajan muisto!


Hyvinvointikurssit ->


Ravintoterapia ->


Orientaatiovalmennus ->