Ihminen tarvitsee tukea eniten silloin kun vähiten sitä ansaitsee

Läheisille

Alkoholismi on koko perheen sairaus

Alkoholismi

Silloin kun alkoholismi on kehittynyt sairaudeksi, tarvitaan monenkohdalla apua, jotta päihteestä irtautuminen on mahdollista. Alkoholisti on ihminen, joka kyllä haluaa apua kaikkiin juomisestaan aiheutuneisiin ongelmiin, kuten talous-, avioliitto-, mielenterveys- ja työpaikkaongelmiinsa, mutta hän ei halua luopua alkoholista.

Siksi tarvitaan aluksi hoidollisia toimenpiteitä, jotta alkoholisti saadaan motivoiduksi päihteestä irrottatumiseen. Tämä motivoiva vaihe alkaa yleensä siitä, että alkoholiongelman kanssa painivalle selviää oman päihderiippuvuuden olemassaolo ja mikäli sellainen on, se käy meillä selväksi. Tunnemme selitykset ja osaamme tulkita ihmistä joka kärsii päihderiippuvuudesta, koska tunnemme sen henkilökohtaisesti ja olemme itsekkin löytäneet polun vapauteen toimintamallimme mukaisen tunteiden kohtaamisen ja käsittelyn avulla.

Eroon riippuvuuksista, eroon ongelmista, eheytymisviikko Havupirtissä on toipumiskeskeinen, vertaistuellinen ja lääkkeetön vaihtoehto päihdeongelman tai yksilöä haittaavan käytösmallin korjaamiseen., jolle annamme tyytyväisyystakuun.

Päihdeongelma korjataan tarttumalla häpeän traumaan ja puhumalla se pois. Se on ainoa keino saada yksilö toipumaan sairaudestaan tai häntä ja lähiympäristöä vahingoittavasta käyttäytymismallista, silloin kun myös alkoholismi nimisen sairauden aiheuttanut juurisyy halutaan hoitaa kuntoon, eikä alkoholismista kärsivän rooli kotona vaihdu ainoastaan aktiivivaiheessa olevasta alkoholismista -> kuivahumalasta kärsimiseen, jonka johdosta kodin ilmapiiri voi muuttua jopa turvattomampaan suuntaan.