Sokerin käyminen aiheuttaa fibromyalgiaa

03.11.2021

Fibromyalgiasta kärsivällä on usein suvussaan muitakin samaa tautia potevia henkilöitä, ja perinnöllinen alttius voi selittää jopa puolet sairastumisriskistä. Tämän lisäksi tunnetaan useita erilaisia oireyhtymälle altistavia kuormitustekijöitä, kuten eri puolilla kehoa ilmenevät krooniset kiputilat, riittämätön tai virkistämätön uni, ylipaino, vähäinen liikunta sekä henkinen stressi ja toivottomuus. Taudille altistavia ja laukaisevia tekijöitä voivat olla myös leikkaukset, infektiot ja hormonaaliset muutokset, kuten vaihdevuodet. Fibromyalgia on eräänlainen elimistön hätähuuto ja stressireaktio kuormitustekijöiden kasautumiselle.

Kun solutasolla puuttuu happea, sokeri alkaa käydä. Sen sijaan, että solu tuottaisi puhdasta energiaa ja ATP:tä, se käyttää aikansa sokerin kanssakäymiseen. ATP on runsasenerginen yhdiste, jota elimistö käyttää energian siirtoon ja lyhytaikaiseen varastointiin. Tällöin solu ei ole enää toimintakykyinen ja terve, eikä pysty antamaan keholle lisää energiaa vaan toimii säästöliekillä.

Meillä ei olisi tämän päivän maailmassa enää varaa panna itseämme säästöliekille. Kun sokeri alkaa hapen vähäisyyden vuoksi käydä, se aiheuttaa pehmytkudoksissa ongelmia. Siitä seuraa toisinaan fibromyalgia. Se on siis seurausta elimistön happamoitumisesta, käymisestä ja kuplimisesta kudoksissa.

Käymistulos alkaa laajeta painaen hermostoa, joten kivut ovat voimakkaita, varsinkin yöllä. Muitakin ongelmia voi tulla, mutta fibromyalgia on elimistön hapenpuutteen ja sokerin käymisen ensimmäisiä seurauksia.

Alhainen happipitoisuus veressä aiheuttaa vastustuskyvyn alenemista. Happi on myös tärkeä tekijä bakteerien tuottamien myrkkyjen poistamisessa yksittäisistä soluista ja tätä kautta koko kehosta. Jos alamme poistaa myrkkyjä kehosta, mikään detoksifikaatiohoito (myrkyllisten aineiden poistaminen kehosta) ei onnistu, ellei kehossa ole riittävästi happea. Keho ei anna poistaa kuona-aineita, jos niitä ei sidota hapella, vaan elimistö pitää ne tiukasti varastossaan. Mutta jos happea on riittävästi, se puhdistaa kehoa vähitellen.

Näistä syistä, meillä Havupirtin puhdistusviikon hoidoissa happi on ehdottomasti mukana. Käytämme yhtenä puhdistushoidon osana magnesiumsuperoksidia jauheena, joka pystyy solukalvoista ja kudoksien välitiloista ottamaan mukaansa kuona-aineita ja kuljettamaan ne pois. Hoidon aikana pakarat, pitkät lihakset ja reidet voivat vähän kipeytyä, samoin hartiat ja niska. Nämä vaivat ovat yleensä merkki kuona-aineiden siirtymisestä erityselimien kautta ulos. Hapen anto magnesiumoksidin muodossa ehkäisee näiden kiputilojen syntymistä.

Löydät avun meiltä!