Maitohappobakteerit tuottavat happea!

18.11.2021

Maitohappobakteerit ovat kaiken ravitsemuksen keskeinen lähtökohta. Ne ovat suoliston omia luonnollisia bakteereja ja ne vaikuttavat hyvinvointiimme perustavanlaatuisesti, sillä niiden aineenvaihdunta tuottaa happea.

Maitohappobakteerit suojaavat elimistöä tauteja aiheuttavilta bakteereilta. Kun suoliston maitohappobakteerikanta on kunnossa, elimistössä on myös tarpeeksi rikkiä, jota tarvitsemme moniin elintoimintoihin. Maitohappobakteerien merkitys on ratkaisevan tärkeä ruoansulatuksessa, ravinnon imeytymisessä ja suolen limakalvojen toiminnassa. Jos bakteerien tasapaino järkkyy, seurauksena voi olla monenlaisia vatsavaivoja, kipuja, pahoinvointia, ummetusta tai ripulia.

Suolisto on ikään kuin elimistön juuristo: jos siellä olevien bakteerien kesken vallitsee tasapaino, tunnemme voivamme hyvin. Jos bakteerit alkavat käydä sotaa keskenään, suolistoon muodostuu ilmaa ja kaasua, jotka kulkeutuvat porttilaskimoiden kautta maksaan ja sieltä verenkiertoon.

Sieltä nämä kaasut kulkeutuvat kaikkialle, jopa aivoihin. Kun suolistokaasuja pääsee verenkierron kautta kehoon, alkaa tapahtua härskiintymistä. Maitohappobakteerien probiootit estävät syödyn ruoan tai hengitettävän ilman mukana tulevien taudinaiheuttajien kiinnittymisen suolistoon.

Kun elimistöön pääsee viruksia, hiivaa tai sientä, suoliston puolustusjärjestelmä joutuu koville. Tosin on olemassa taudinaiheuttajia, joissa eivät auta välttämättä edes maitohappobakteerit, kuten klostridium, jota pidetään syöpää aiheuttavana, tai helicobakteeri, jos ne ovat vahvistuneet elimistössä liikaa.

Yhdessä flavonoidien ja entsyymien kanssa maitohappobakteerit, probiootit ja prebiootit, elvyttävät suoliston bakteerikantaa. Suolistossa voi olla vuotavia kohtia ja hiushalkeamia, mikä kertoo siitä, että niiden seinämät ovat liian pitkään varastoineet haitallisia aineita. Kun elimistössä ei ole riittävästi rikkiä, suolista ei puhdistu kunnolla.

MAITOHAPPOBAKTEERIT

• lisäävät ruoansulatusnesteitä ja nopeuttavat ravinnon hajoamista

• kiihdyttävät ja parantavat aineenvaihduntaa, myös suolistossa

• säätelevät ja normalisoivat suolahapon eritystä

• edistävät valkuaisen hajoamista, ja korkean kivennäisainepitoisuuden ansiosta niiden vaikutus elimistössä on emäksinen

• kiihdyttävät haiman toimintaa ja ovat siksi erityisen tärkeitä diabeetikoille

• suojaavat ihmistä eräiden haitallisten bakteerien vaikutuksilta

• helpottavat nivelreuman oireita

• valkokaalia hapatettaessa syntyy asetyylikoliinia, mikä vaikuttaa parasympaattiseen hermostoon: sydän lyö hitaammin ja unitila paranee, verenpaine laskee

• hapankaalin korkea kuitupitoisuus auttaa suolen peristalttista liikettä

• hapankaalin korkea C-vitamiinipitoisuus edistää raudan imeytymistä

• erilaiset maitohappobakteerituotteet voivat olla arvokkaana apuna syöpäsairaille, koska heillä on aina puute ruoansulatusnesteistä ja entsyymeistä, samoin myös vanhuusiässä, kun mahanesteet ja suolahapon erittyminen vähenevät.

MAITOHAPPOBAKTEEREITA ISTUTTAMAAN

Omaamme, pitkän yli 30 vuoden kokemuksen fermentoitujen elintarvikkeiden valmistuksesta ja käytämme itse kehittämäämme Metsis hyvinvointijuomaa asiakastyössämme, jotta voimme olla varmoja tuotteen toivotuista vaikutuksista. Juomalla rakennetaan suoliston ja sitä kautta koko elimistön hyvinvointia kurssiviikoillamme.

Metsis hyvinvointijuoma valmistetaan suomalaisessa ympäristössä kasvaneista kasveista, marjoista ja yrteistä hapattamalla.

Juoma sisältää villiyrttejä ja parhaimpia villiyrttejä ovatkin kaikki vähintään 20 cm pitkät, kuten voikukat ja ratamot. Viljelykasviksista maitohappobakteereja on vain keräkaalissa ja siinäkin vain ulommissa lehdissä, mutta kaikissa villiyrteissä on niitä. Tämä on tärkeä ero villiyrttien ja muiden kasvisten välillä.

Metsis Hyvinvointijuomaa kannattaa nauttia 2-3 dl tyhjään vatsaan ennen aamiaista.

Havupirtin puhdistusviikoilla Metsistä juodaan kylläkin paljon enemmän, koska sen avulla voidaan myös puhdistaa elimistöä. Metsiksen pienet maitohappobakteerit lähtevät kulkemaan suolistossa ikään kuin oma eväsreppu selässään.

Tästä syystä ne ovat erittäin selviytymiskykyisiä. Tämä  johtuu siitä, että juomaa ei ole pastöroitu.

Pastörointi tuhoaa entsyymit ja tuotteesta tulee kuollut. Elimistö reagoi torjuvasti kuolleisiin tuotteisiin. Kuolleita tuotteita käytettäessä suolista käynnistää tulehduksen torjuntatilan, jolloin se tuottaa muun muassa kaasua ja ilmaa, emmekä voi hyvin. Entsyymit elävöittävät elimistöämme. Nykyisin kuitenkin myynnissä olevat maitotuotteet ovat pastöroituja ja siksi emme saa niistä entsyymejä.

Maitohappobakteeri-istutus elimistöön alkaa siis puhdistusviikon kurssilla, jolloin saadaan hyvä pohjustus hyvinvoinnin elpymiselle. Jotta hyvä maitohappobakteerikanta suolistossa säilyisi kurssiviikon jälkeenkin, sitä on jatkettava kotona.

Esimerkiksi juomalla 2-3 dl Metsistä päivässä voi turvata elimistössään hyvän maitohappobakteerikannan, samoin päivittäisellä hapatettujen kasvisten syömisellä aina ennen ruokailua (kuten hapankaali, hapankurkku tai täysjyvästä juureen tehty hapanleipä).

Ihmiselle hyvää tekevistä bakteereista saat paljon lisää tietoa osallistumalla hyvinvointi tapahtumiimme, joita järjestämme läpi vuoden keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa!

Katso lisää hyvinvointikurssit osiostamme!