Maitohappobakteerit tuottavat happea!

18.11.2021

Maitohappobakteerit ovat kaiken ravitsemuksen keskeinen lähtökohta. Ne ovat suoliston omia luonnollisia bakteereja ja ne vaikuttavat hyvinvointiimme perustavanlaatuisesti, sillä niiden aineenvaihdunta tuottaa happea.

Maitohappobakteerit auttavat elimistöä suojautumaan tauteja aiheuttavilta "pahoilta" bakteereilta.

Kun suoliston maitohappobakteerikanta on kunnossa, elimistössä on myös tarpeeksi rikkiä, jota tarvitsemme moniin elintoimintoihin. Maitohappobakteerien merkitys on ratkaisevan tärkeä ruoansulatuksessa, ravinnon imeytymisessä ja suolen limakalvojen toiminnassa. Jos bakteerien tasapaino järkkyy, seurauksena voi olla monenlaisia vatsavaivoja, kipuja, pahoinvointia, ummetusta tai ripulia.

Suolisto on ikään kuin elimistön juuristo: jos siellä olevien bakteerien kesken vallitsee tasapaino, tunnemme voivamme hyvin. 


MAITOHAPPOBAKTEEREITA ISTUTTAMAAN

Omaamme, pitkän yli 30 vuoden kokemuksen fermentoitujen elintarvikkeiden valmistuksesta ja käytämme itse kehittämäämme Metsis hyvinvointijuomaa asiakastyössämme, jotta voimme olla varmoja tuotteen toivotuista vaikutuksista. Juomalla rakennetaan suoliston ja sitä kautta koko elimistön hyvinvointia kurssiviikoillamme.

Metsis hyvinvointijuoma valmistetaan suomalaisessa ympäristössä kasvaneista kasveista, marjoista ja yrteistä hapattamalla.

Juoma sisältää villiyrttejä ja parhaimpia villiyrttejä ovatkin kaikki vähintään 20 cm pitkät, kuten voikukat ja ratamot. Viljelykasviksista maitohappobakteereja on vain keräkaalissa ja siinäkin vain ulommissa lehdissä, mutta kaikissa villiyrteissä on niitä. Tämä on tärkeä ero villiyrttien ja muiden kasvisten välillä.

Metsis Hyvinvointijuomaa kannattaa nauttia 2-3 dl tyhjään vatsaan ennen aamiaista.

Havupirtin puhdistusviikoilla Metsistä juodaan kylläkin enemmän, koska sen avulla voidaan myös puhdistaa elimistöä. Metsiksen pienet maitohappobakteerit lähtevät kulkemaan suolistossa ikään kuin oma eväsreppu selässään.

Tästä syystä ne ovat erittäin selviytymiskykyisiä. Tämä  johtuu siitä, että juomaa ei ole pastöroitu.

Pastörointi tuhoaa entsyymit ja tuotteesta tulee kuollut. Elimistö reagoi torjuvasti kuolleisiin tuotteisiin. Kuolleita tuotteita käytettäessä suolista käynnistää tulehduksen torjuntatilan, jolloin se tuottaa muun muassa kaasua ja ilmaa, emmekä voi hyvin.

Maitohappobakteeri-istutus elimistöön alkaa siis puhdistusviikon kurssilla, jolloin saadaan hyvä pohjustus hyvinvoinnin elpymiselle. Jotta hyvä maitohappobakteerikanta suolistossa säilyisi kurssiviikon jälkeenkin, sitä on jatkettava kotona.

Ihmiselle hyvää tekevistä bakteereista saat paljon lisää tietoa osallistumalla hyvinvointi tapahtumiimme, joita järjestämme läpi vuoden keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa!

Katso lisää hyvinvointikurssit osiostamme!