Huolehditko liikaa?

01.03.2022

Huoli ja epävarmuus tulevasta vievät kyvyn nähdä pieniä merkityksellisiä asioita ja ilon aiheita lähellämme. Kuormituksen jatkuvasti kasvaessa, emme kykene lopulta edes kokemaan niitä.

Arki muuttuu harmaaksi. Mielen valtaa apeus. Ajatusten kehä pienenee ja luovuutemme katoaa.

Huolehtimalla liikaa, liian paljon, et elä tässä ja nyt vaan tulevassa. Tulevassa eläminen, tukahduttaa hetkessä olevan ainutkertaisuuden ja vie kyvyn nauttia siitä sen edellyttämällä tavalla.

Lopulta se on se, mikä ajaa meidät uupumukseen.

Huoli, pohjimmainen syy joka ajaa meidät kohti uupumusta.

Huoli riittävyydestä vaatimuksien alati lisääntyessä ja muuttuessa kovemmiksi työelämässä

  • Suorituskeskeinen maailma aiheuttaa huolta siitä teenkö riittävästi ja olenko niin näkyvä että minut huomataan?
Edellinen luo pohjan huolelle joka ilmenee merkityksellisyyden tunteen syntymisessä ja kokemisessa.
  •  Jos en ole riittävä eikä minua huomata, koemme alitajuisesti epäonnistuneemme emmekä saavuta merkityksellisyyden tunnetta.

Huoli merkityksellisyyden tunteen menettämisestä ajaa pelkoon yhteisöön kuulumattomuudesta.

  •  Jos en koe itseäni merkitykselliseksi, ansaitsenko kutsua itseäni yhteisön jäseneksi?


Huoli on egon aikaansaama tunne ja sen tiedostaminen antaa avaimet sen hallintaan.
Ego elää pelosta. Huoli on yksi sen pelosta pohjimmiltaan juontuvista polttoaineista.

Terve huolehteminen on hyvä asia, mutta mikäli kantaa jatkuvasti ja liikaa huolta kaikesta, jää pian sen alle ja unohtaa elää.

Elämä tapahtuu tässä ja nyt.

Läsnäoleva keho mutta poissaoleva mielemme voi aiheuttaa ristiriidan, joka riittävän pitkään jatkuessaan on ennen pitkää vahingollista terveydellemme.

Meidät näännyttää jos elämme eilisessä.

Meidät ahdistaa ja ankeuttaa, jos elämme koko ajan tulevaisuudessa. Huoli on elämistä tulevaisuudessa liian suurella painotuksella.

Kipuilu, viha ja katkeruus on singaaleja siitä että elämme liikaa menneisyydessä ja osa meistä on vielä sen vankina.

Kyky nauttia tästä hetkestä ja sitä ympäröivästä ilon ja hetken ympyrästä on yksi vaikeimmista pyrkimyksistä aikuisiällä muistettavaksi.

Kysy neuvoa lapsilta tai tarkkaile koiria. Ne ovat mestareita hetkessä elämisessä. Iloitse, keskity, ole läsnä, älä murehdi sitä mihin et voi vaikuttaa ja muuta sitä mihin voit.

 
Tämä hetki on se, jossa tehdään ratkaisut ja valinnat joista muovautuu myöhemmin tulevaisuus. Käytä se siis hyvin, olemalla siinä läsnä.

Älä vie mieltäsi elämään sitä ennakkoon puolestasi, kasvattaen huolta asioista joiden uskot tapahtuvan varsinkin negatiivisessa mielessä. Pessimistinkin sisällä asuva pieni lapsi pettyy aina, kun elät tällä tavalla: todeksi jotain mitä ei ole vielä edes tapahtunut. Tässä hetkessä tapahtuva unelmointi ja niiden muuttaminen suunnitelmaksi omaa sydäntä kuunnellen, on loistava tapa hälventää huomista huolta.

Olemalla läsnä tässä hetkessä, et menneessä etkä tulevassa, sinulla on parhaat mahdolliset lähtökohdat tehdä huomisesta huolettomampi ja vapaampi niistä asioista, jotka kuuluvat silloin jo menneisyyteen kun sinne asti olet päässyt.

 
Läsnäolon voima ja aikaansaamisen taika. Eväät merkityksellisyyden tunteen löytämiseen.
Elät, olemalla läsnä tässä hetkessä. Et menneessä tai tulevassa.

Pysähdy, elä, ole läsnä ja unelmoi, kun teet valintoja joilla rakennat tulevaisuuttasi. Näin arki ei tunnu yhtä harmaalta.

Onko sinun vaikea nauttia hetkestä tai elätkä jatkuvasti menneessä tai tulevassa? Entä jos huolet kasvavat liian suuriksi ja vievät iloa arjesta?

Löydät avaimet hidastamiseen ja läsnäolon palauttamiseen hyvinvointitapahtumistamme.

Löydetään yhdessä merkityksellisyys takaisin arkeesi!