Aamu on puhdistuksen aikaa

01.11.2021

AAMU ON PUHDISTUKSEN AIKAA

Puhdistajaentsyymien tehtävä on yhdistää vettä ja happea. Ne pyrkivät muodostamaan kehoomme vetyperoksidia. Elimistö voi ottaa happea, kun kehossa on vetyperoksidia kaikkialla, eli silloin kun kudosnesteet ovat vetyperoksidia.

Nesteitä tulisi juoda aamupainotteisesti. Silloin kudoksiin saadaan paljon vettä, joka on vetyperoksidin muodossa eli H2 O2. Siinä on ylimääräinen happiatomi, koska H2 0 on vesi. Ylimääräinen happiatomi on varalla solujen tarpeeseen, nimenomaan puhdistamiseen. SOD (superoksididismutaasi)-entsyymi yhdistää vettä ja happea, ja sen toiminta keskittyy aamupäivään. Puhdistusentsyymeihin kuluu katalaasi-entsyymi, jonka tehtävä on hajottaa tämä sidos.

Jos juomme runsaasti illalla tai jopa yöllä, joka ei ole puhdistuksen aikaa, elimistössämme ei olekaan tätä H2O2;ta, vaan vettä, johon on sekaantunut kuona-aineita. Vesi ei ole silloin käyttökelpoista hapen ottoon, ja se aiheuttaa elimistölle paljon ongelmia. Hapen kulkeutuminen soluun on hapen tehtävä, mutta ulkopuolelle jäävä happi on haitallista. Se muuntuu vapaiksi radikaaleiksi, jolloin elimistö tarvitsee antioksidantteja korjatakseen tilanteen.

Tällöin antioksidantit, joita tarvittaisiin ennen kaikkea solun sisällä, jäävät korjaamaan tilannetta. Jos näin ei tapahdu, elimistö härskiintyy, ja vähitellen syntyy vakavia sairauksia. Antioksidanttilääkärit antavat potilailleen paljon kivennäis-ja hivenaineita. Ne on tarkoitettu kehon puhdistamiseen. Jos keho tunnistaa ne, silloin niistä on hyötyä. Antioksidanttihoidoissa tarvitaan aikaa, jotta solut voisivat saada happea, mutta usein törmätään kysymykseen: riittääkö aika?

Ravitsemuksellinen hoito oikeilla ruoka-aineilla kannattaa ottaa mukaan alusta alkaen. Happi on kehomme reservi immunologisen järjestelmän huollossa. Jos happea ei kuitenkaan ole edes solun tarpeisiin, puhumattakaan siitä, että immunologinen järjestelmä voisi saada hapesta apua, elimistön tilanne on huono.

MITEN ELIMISTÖÖN SAADAAN VETYPEROKSIDIA?

Vetyperoksidi on voimakas H202. Maitohappobakteerit tuottavat sitä elimistössä. Vetyperoksidia on paljon äidinmaidossa, samoin lehmän ternimaidossa. Siksi monet urheilijat ovat käyttäneet ternimaitokapseleita, koska ne lisäävät suorituskykyä vetyperoksidin vuoksi. Vetyperoksidia on paljon myös mäntymetsissä.

Aikoinaan keuhkotautiparantolat rakennettiin mäntymetsiin, koska männyissä on negatiivisia happi-ioneja. Niitä on myös meri-ilmassa, merivedessä ja merenrannalla. Vetyperoksidia on myös savusaunassa, jossa saunominen poistaa kuona-aineita ja antaa energiaa. Havupirtissä saunotaan kalevalaisessa savusaunassa joka päivä juuri tuosta syystä. Savusauna on alkuperäinen ja terveellisin saunomisen muoto.

VINKKI

Terveydelle haitalliset positiiviset ionit lisääntyvät sähkösaunassa. Suolakivien laittaminen kiukaalle (hieman pienempinä kuin kiukaan kivet) pintakerrokseksi sähkösaunaan lisää ilman negatiivisia ioneja, jotka ovat terveydelle hyödyllisiä.