Vetävätkö viemärisi?

10.02.2022

Verenkiertojärjestelmämme on kolmiosainen: hapetettua verta kuljettavat valtimot, sykkivä sydän, hiussuonisto ja verisolut, jotka ovat hyvin muuntautumiskykyisiä.

Mikroskooppisesti katsottuna verisolu on pyöreä kuin ranskanpastilli. Se on keskeltä ikään kuin ohentuva, ja seuraavan vaiheen huoltaminen verenkiertojärjestelmässämme edellyttää juuri tuon ohentuman olemassaoloa.

Kun valtimoiden hapekkaasta ja imeyttävästä tilasta siirrytään seuraavaan järjestelmään, hiussuonistoon, verisolujen on pystyttävä mukautumaan.

Verisolut muuntuvat ikään kuin matomaisiksi, mikä edellyttää, että ne ovat pehmoisia. Niiden pehmoisuuteen vaikuttavat ruokavalio ja rikin saanti.

Rikkipitoisia kasveja suosittelemme erityisesti siksi, että niiden ansiosta verisuonet voivat hyvin.

Runsas sipulikasvien ja omenoiden syönti auttaa myös sydäntä voimaan hyvin.

Omenat ja sipulit sisältävät hyvää rikkiä ja runsaasti rikin eri muotoja. Happea ja ravintoaineita kulkeutuu soluihin, kun imeytystapahtuma on onnistunut.

Hiussuonistossa tapahtuu koko ajan imeytymistä, kun ravinteita viedään ja happea otetaan. Kuona-aineita kertyessä ja kulkeutuessa eteenpäin pois elimistöstä.

VETÄVÄTKÖ VIEMÄRISI?

Ongelmia syntyy usein verenkiertojärjestelmän seuraavan vaiheen aikana, kun laskimot kuljettavat kuormia eteenpäin elimistössä.

Laskimoissa saattaa olla piin ja boorin jatkuva puute, vaikka laskimoiden seinämissä olevat solut uusiutuvatkin noin kolmen kuukauden välein.

Jos emme puhdista laskimoitamme ja pidä niistä jatkuvasti huolta, laskimot saattavat laiskistua flegmaattisiksi, jolloin niiden sisäpinta kerää koko ajan yhä enemmän kuona-aineita. Vähitellen ne liettyvät. Ihan samalla tavalla kuin viemärit, jotka eivät vedä kunnolla, niihin alkaa kertyä liejua, joka estää viemärijärjestelmää toimimasta tehtävässään eli jätteiden eteenpäin kuljettamisessa.

Jos viemärimme eivät vedä kunnolla, hiussuonisto ja valtimot alkavat ahtautua

Kun laskimoissa alkaa olla kuona-aineiden kertymiä, keho ottaa avukseen emäksisen aineen, kalkin, ja vie sen paikkoihin, jonne se ei kuulu, eli verisuonten seinämiin.

Jos valtimojärjestelmä kovettuu ja kalkkeutuu, se heikentää verenpainetta ja aivojen verenkiertoa, joka on haitaksi monille muillekin asioille elimistössämme.

Verenkierto kokonaisuudessaan ja etenkin verenkierron loppuun saattaminen on elintärkeää ihmisen hyvinvoinnille, jotta solumme saisivat parhaalla mahdollisella tavalla happea ja soluhengitys olisi mahdollisimman laadukasta!

Laskimoissamme on läppäjärjestelmä. Verenkiertojärjestelmässä jaloista ylöspäin ovat alaonttolaskimot, syvät laskimot ja yhdyslaskimot. Yhdyslaskimot ovat polvien takana polvitaipeissa, ja niissä ei ole sykettä vaan vapaa kierto.

Kuona-ainepitoinen veri nousee siis jaloista ylöspäin erityselimiin. Polvien takaosassa oleva sulku sulkeutuu ja kuona-aineet jäävät kertyminä polven takaosaan. Laskimoiden kudosrakenteen pitäisi olla kimmoisaa ja elastista.

Piin, boorin ja rikin riittämätön saanti löystyttää laskimoita.

Jos polvien takana oleviin yhdyslaskimoihin alkaa kertyä kuona-aineita, tiedossa on ongelmia polvien alueella. Jalkoihin syntyy myös suonikohjuja, jos laskimot voivat huonosti. Jos kehoa ei milloinkaan puhdisteta, eikä nimenomaan laskimoiden puhdistukseen kiinnitetä huomiota, oireet voivat olla moninaiset.

Seuraavana ovat lantiossa sijaitseva porttilaskimot. Myös suoliston ympärillä on laskimoita.

Ymmärrämme yleensä, että jokin on hullusti, jos saamme peräpukamia, jotka ovat laskimosairaus. Porttilaskimot kuljettavat verta paksusuolesta eteenpäin maksaan.

Jos emme huolehdi paksunsuolen kunnosta ja siitä, että ruoka-aineet ovat sulaneet paksuun suoleen kulkeutuessaan -lukuun ottamatta sulamattomia kuituja -keräämme itsellemme ongelmia. Kuiduilla voi siis hoitaa paksusuolta ja sitä kautta laskimoita, jonka suorana seurauksena maksakin toimii paremmin.

Kuidut

Ravinnossa on sekä sulamattomia että vesiliukoisia kuituja. Näistä vesiliukoisista kuiduista elimistö muodostaa mm; hormoneja ja lyhytketjuisia rasvahappoja.

Osa hormoneista muodostuu paksusuolessa.

Sen vuoksi paksusuoli luokitellaan hormonaaliseksi alueeksi, koska siellä muodostuu kudoshormoneita, prostaglandiineja ja lyhytketjuisia rasvahappoja, jotka hoitavat suolistomme limakalvon pintaa.

Lyhytketjuisista rasvahapoista, etenkin butyraatti on erinomaisen tärkeässä asemassa, vuotavan suolen korjauksessa ja sitä kautta matala-asteisen tulehduksen hillinnässä.

Mikäli kehossasi kytee matala-asteinen tulehdus, saat apua vaivaan suoliston ja koko kehon hyvinvointiin keskittyviltä hyvinvointikursseiltamme! Tyytyväisyystakuulla!