Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Hyvät asiat ovat yksinkertaisia

Maanantai 24.8.2020 - Irja-Kaisa Vierula


Haastattelu julkaistu alunperin vuonna 1994

Hyvä olo on saavutettavissa yksinkertaisin keinoin, mutta hieman vaivaa se vaatii. Tällä hetkellä tullaan kysymään poppas konsteja: miten saisin ihoni pysymään nuorena ja kauniina? Tai etsitään hyvää oloa ja luullaan, että sitä varten on pilleri. Kaikki eivät olekaan valmiita heti hyväksymään Airi Rekilän neuvoja muuttaa ravintotottumuksia, joskus myös elämäntapaa. Mutta: iho on suoliston tulkki.

Unohtuneet selviytymismallit

Airi Rekilä on luonut oman tien hyvinvointiin. Se lähtee perisuomalaisista juurista ja ravinnosta. Tämä kansa on kautta vuosituhanten selviytynyt ankeissa, arktisissa oloissa. Meillä on vankka perinne, se on vain päässyt unohtumaan. Omaan sairauskierteeseensä tuskastuneena hän lähti etsimään vaihtoehtoja runsaat kaksikymmentä vuotta sitten. Seulan läpi kulki paljon asioita, vaihtoehtoisia hoitomuotoja ja ravintofilosofioita. Hän opiskeli ja kokeili, kokeili ja etsi. Nyt Rekilä pätevöitynyt homeopaatiksi, mutta nimittää itseään naturopaatiksi, sillä hän ei halua lokeroitua minkään valmiin kaavan taa.

Niukkuus osa suomalaisuutta

Unelma omasta hoitopaikasta toteutui pari vuotta sitten. Airi Rekilä kunnosti jaalan vanhan kunnalliskodin ja avasi siellä Luonnonmukaisen elämäntavan keskuksen  nimeltään Boris. Nimi selittyy omistajan kaukaasialaisilla juurilla. Isoäiti oli Gruusiasta, ja sieltä isänpuolelta hämäläinen Airi keksi hapantuotteiden mahdin. Hän huomasi itse asiassa suomalisilla oli aikoinaan vastaavia tuotteita: hapanleipä, hapatettu lanttu, nauris ja kaali, puolukat ja karpalot. Pitkästä ja pimeästä talvesta selvittiin.

Elintason nopea kohoaminen ja liian runsas ja laaja tarjonta eksyttivät ihmiset. Runsaat hedelmävalikoimat ja vitamiinivalmisteet eivät ole muuttaneet ihmisen eloa paratiisimaiseksi. -eivät ole, sillä meidän elimistömme ei osaa käyttää tuontituotteita hyväkseen. Suomalaisen geenit ovat tottuneet níukkaan tarjontaan. Ne osaavat käyttää kotimaiset marjat ja juurekset paremmin hyväkseen kuin appelsiinit ja kiivit. Pilleritkään eivät auta, sillä elimistö saa tehokkaammin rakennus- ja suoja-aineet ruuasta.

Happi pitää elämää yllä

Airi Rekilä toteaa nyt tyytyväisenä löytäneensä etsimänsä. -Menkää ulos hän kehottaa kurssilaisiaan ja viittaa auringon kultaamiin hankiin. Lumikentillä syntyy paljon happea, ja se on elämän a ja o. Happi eri sidoksissaan on mukana kaikessa. Se on tehokas verenpuhdistaja ja edistää raudan ja ylipäänsä ravinteiden imeytymistä.

-Hyvätkään rakennusaineet eivät riitä, jos happea ei ole riittävästi. Hapen avulla pystytään jopa tuhoamaan syöpäsoluja. Hoidot tähtäävät hapenottokyvyn lisäämiseen. Ihminen pystyy itse muodostamaan elimistössään vetyperoksidia jos on kunnossa. Mutta saasteet, kiireinen, istuva elämäntapa ja väärä ravinto kuluttavat ja elimistön kunto heikkenee. Näyttöpäätteen ääressä istuvat luovuttavat huomaamattaan happivaroistaan ison osan työskentelyyn; positiivisesti varautunut ruutu ihan imee sitä.

Happea muodostuu maapallolla yhä vähemmän. Metsiä on hakattu, kuohuvat kosket valjastettu. Varsinkin isoissa kaupungeissa happivarat vähenevät. USA:ssa on mahdollista ottaa erityisiä happihoitoja. Airi Rekilä tähtää pitempiaikaiseen vaikutukseen: elimistö on palautettava sellaiseen kuntoon, että se pystyy itse muodostamaan ja käyttämään hapen johdannaisia. Näin elinvoima ja vastustuskyky kohoavat.

Suolisto on ihmisen juuret

Boriksen ruokapöydässä juodaan kvassia, juureksista, marjoista ja yrteistä maitohappokäymisen avulla valmistettua juomaa. -Pitkän tuotekehittelyn jälkeen olen löytänyt oikean koostumuksen, Airi iloitsee. Juoma puhdistaa elimistöä ja edistää oikean bakteerikasvuston syntyä.

Pöytään katetaan myös puhtaista viljatuotteista valmistettuja puuroja ja hapatettuja leipiä. Hiivaa ei käytetä. Vihannekset ja juurekset ovat kotimaisia. -Talvella pitäisi käyttää hapatettuja juureksia, sillä niihin on säilötty auringonvalo, Airi opastaa.

Airi pitää lauantaisin hapatuskursseja. Niillä kuka tahansa voi opetella valmistamaan hapantuotteita kaalista, nauriista, porkkanasta, punajuuresta ja lantusta, jota suomessa on aina arvostettu erinomaisena vitaaminilähteenä.

-Suolisto on ihmiselle sama kuin kasville juuret. Jos "lannoitteita" on liikaa tai ne ovat vääriä, ihminen voi huonosti. Hapatetuista tuotteista elimistö saa tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet. Kun suolisto on kunnossa, se pystyy valmistamaan myös vetyperoksidia eli veteen sitoutunutta happea.

Airi toteaa, että näinä päivinä monet valittavat uupumustaan. Ravinto on niin energiapitoista, että sen puolesta pitäisi jaksaa. Syyt ovat toisaalla: ravinto ei ole oikeaa tai se ei imeydy. Antibioottikuurit ja hormonihoidot tuhoavat myös hyviä bakteereita.

Tunnen huolta naisista

-Naiset ovat tällä hetkellä rasittuneita. He joutuvat koville töissä ja kotona. Istuva elämäntyyli on haitaksi, sillä kehno verenkierto lantion alueella aiheuttaa negatiivista oloa. Airi huolehtii.

Hän korostaa hyvän sukupuolielämän merkitystä hyvinvoinnille.

-Toimiva parisuhde auttaa vaikeissakin tilanteissa.

Mutta tärkein sukuelin on korvien välissä, hän korostaa. Parisuhteen on oltava kunnossa tunnetasolla, muutoin se ei toimi fyysistestikkään. Epäonnistunut, vastentahtoinen sukupuolisuhde rasittaa elimistöä ja altistaa taudeille.

Vatsatanssi on airin mielestä hyvä keino elvyttää jämähtänyttä lantion seutua. Mutta tämä liittyy tavallaaneri kulttuuriin: monet uskonnolliset liikkeet ovat katsoneet lantion alueen liikkeen pahaksi ja liittäneet ne seksuaalisuuden kiellettyihin asioihin.

Salonkikelpoinen omin ehdoin

Iho kertoo tilanteen sisällämme. Jos suolistossa on vallalla mätänemisbakteerireaktio, iho huohottaa hapen puutetta, tulee suurihuokoiseksi ja veltostuu. Kun solut saavat riittävästi happea, elintoiminnot ovat kunnossa ja itsetuntokin kohoaa.

-Kun ravitsemus ja suoliston bakteeristo ovat kunnossa, ihminen saavuttaa oman rakenteensa. Me olemme erilaisia, kaikki eivät täytä mannekiinin mittoja, Airi tähdentää.

-Ainaiset laihdutuskuurit ja pyrkimys muuttua toisenlaiseksi kaventavat elämää valtavasti. Itsensä hyväksyminen on tärkeää hyvinvoinnin vuorovaikutusta.

Luonnonmukaisen elämäntavan keskuksessa saa hyvien veuvojen ja maukkaan ruuan lisäksi monia hoitoja. Siellä voi myös viettää paastoviikon, mutta ei vain mehuja juoden. Paastolla tähdätään puhdistumisen lisäksi oikean bakteerikasvuston luomiseen suolistoon. Kvassin ohella paastoon kuuluu viljatuotteita.

Asiansa tärkeydestä innostuneena Airi käy myös luennoimassa ja motivoi mielellään ryhmiä paastoamaan. Entisenä pankkitoimihenkilönä hän tuntee toimistotyön ongelmat ja pyrkii auttamaan etenkin naisia uuteen elämäntapaan.

Airin_artikkelit_hyvat_asiat_ovat_yksinkertaisia2_-94.jpg

Muokattu 26.8.2020 18:28: Haastattelu julkaistu alunperin 16.2.1994

Avainsanat: Hyvät asiat ovat yksinkertaisia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini